Mit tudunk a közlekedésről? (A1)

Angolos ötletek - 2010. április 27.

Írta: Prievara Tibor

A tananyag kezdő szinten a közlekedés legfontosabb szavait veszi szemügyre - pár nem annyira fontos információmorzsán keresztül, pl. hogy mennyire van meleg nyáron a londoni metróban, vagy hogy mi volt fura a kétszáz évvel ezelőtti kerékpárokon... Észre se venni, mennyit tanul az ember közben :)

 

Transport Trivia - Interactive module

Title How much do you know about transport?
Language Reading/Vocabulary/Speaking
Level Elementary
Time needed 30-35 mins
What you can learn A tananyag a közlekedés és közlekedési eszközök témakörében tartalmaz egy csokorra való hasznos kifejezést, mindezt egy kvízbe álcázva, amellyel a kedves felhasználó általános műveltségüket tesztelhetik. Sok kifejezést lehet tanulni, aztán ezek alapján már könnyű elmesélni, hogy a kedves olvasó hogyan közlekedik. És persze interaktív feladatlapok sokan.
What you need on your computer

Macromedia Flash Player (to view the interactive exercise)

Microsoft Word (to download material as a handout)

Teacher's note

Kezdők számára készült tananyag, amely olvasott szöveg értését gyakoroltatja a "hogyan közlekedünk" témakörben egy érdekes kvíz segítségével, illetve néhány alapvető kifejezés megtanítása után a felhasználót igyekszik szórabírni a saját közlekedési szokásaival kapcsolatban. Ne feledkezzünk el a jobb felső sarokban találhatü, bármikor megnyitható szószedetről (glossary)!

You can download the lesson as a handout (.doc) as well as an interactive module (.swf)

Download lesson

- You can download the lesson here. (.doc)

- You can download the interactive module here. (.swf)