Chat-elj a Mikulással! (A1)

Angolos ötletek - 2010. április 27.

Írta: Prievara Tibor

A tananyag kommunikatív készségeket fejleszt - a Mikulással való rövid párbeszéden keresztül :) A kedves ámde modern öreg számítógépe előtt várja, hogy beérkezzenek az első karácsonyi ajnádék megrendelések, hiszen így még minden lesz bőven ideje beszerezni. Csak ajándékot kell kérni, az meg nem nehéz, úgyhogy kezdőknek is nagy szeretettel ajánljuk!

 

Chat with Santa!!!

Title Tell Santa what you want for Christmas!
Language Reading/Listening/Writing
Level Elementary
Time needed 15 mins
What you can learn Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy cseteljünk a Mikulással!!! :) Ott ül a laptopja az északi sarkon, és várja, hogy elmondjuk neki, mi mindent szeretnénk karácsonyra! Hiszen ha most megmondjuk, még simán be tudja szerezni! Nagyon szép fehér a szakálla, igazi Mikulásos hangja van - sőt követi a szemével a kurzort :) Hát mi kell még? Csak legyünk udvariasak, és használjuk az I'd like szerkezetet vagy valami hasonlót, és ha nincs több kérésünk, el ne felejtsünk elköszönni szépen! Have fun!
What you need on your computer

Hangszórók, hogy halljuk is a fehérszakállút!

Teacher's note

This gadget is a lot of fun - no student will notice that they are actually drilling a structure! :) Because the context is clear, even elementary students can engage in conversation with Santa for a couple of minutes.

You can download the lesson as a handout (.doc) as well as an interactive module (.swf)

Chat with Santa

- You can chat with Santa here.