Értékelésről, avagy mi van az osztályzáson túl

Vezércikk - 2020. szeptember 23.

Írta: Prievara Tibor

A pedagógia értékelés központi kérdés - főleg most, hogy a karantén alatt az eddigi értékelési mechanizmusok gyakran csődöt mondtak. Mit lehet tenni? Hogyan tudjuk az értékelés különböző formáit hatékonyan beépíteni a mindennapok pedagógiai gyakorlatába? Erre keressük (és gyakran meg is találjuk) a választ a TanárBlog Akadémia legújabb tananyagában, amely most már a #school webáruházában a már megszokott 1380 Ft-os áron elérhető. A bevételt teljes egészében a TanárBlog fenntartására, üzemeltetési költségeire, és cikkek, valamint további tananyagok elkészítésére fordítjuk. Tanulj egy jót, és tegyél jót! Végül nézzük, mi mindent kínál ez a digitális tananyag:

A TanárBlog Akadémia legújabb tananyagában az értékelésről lesz szó.

Az elejétől a végéig, jól megrágva egy 90 perces tanórát kaphattok meg most a fenti áron,

amely nem csupán digitális értékelésről, hanem arról szól, hogy

a) egyáltalán mikor, mit, miért és hogyan értékelünk?

b) mi a különbség a visszajelzés, az értékelés és az osztályzás között?

c) hogyan készítsünk jó tesztet?

d) milyen diagnosztikus értékelési eszközöket használhatunk?

e) hogy épül fel egy jó értékelőtáblázat?

f) mi szükséges a jó önértékelés bevezetéséhez?

A fenti 5 videó tananyagelem mellett találhattok fontos, megvitatandó kérdéseket, amelyeket a TanárBlog Akadémia webináriumsorozatának keretében megvitathatunk egymással, fogalomtérképet, fogalomgyűjteményt, rövid tudásellenőrző tesztet, és bónusz videót a sikeresen teljesítőknek :)

Természetesen a tananyag ezúttal is a 2020. októberében elindult TanárBlog Akedémia webinárium-sorozatának egyik témája is lesz. A webináriumok ingyenesek a TanárBlog Akadémia tagjainak - akár egyetlen tananyag megvásárlásával az Akadémia tagjává válhatsz :)

VIGYÉL A TANANYAGHOZ