Nézzük az elmúlt évtizedek tévéműsorait

- 2024. július 5.

Írta: Prievara Tibor

Érdekes oldalt találtunk, elsősorban angolul tudóknak, vagy angol nyelvtanulóknak. A lapozás után részletesebben leírjuk, mi ez, mire jó, és hogyan lehet az órán használni!

Az oldal neve MyRetroTvs ITT TALÁLHATÓ, és csak annyit tud, hogy TV-t nézhetünk. A linken megadott oldalon a 90es évekből, de onnan megnyithatóak az 50-es, 60-as stb. évtizedek műsorai is.

Mivel ez TV, nem mi választjuk ki a műsort, ugyanakkor külön kategóriákba szedve találjuk a műsort - nézhetünk csak reklámokat, rajzfilmeket, videóklipeket, vagy éppen híreket. Az oldal alján tovább szűkíthetjük a találatokat, itt már egy-egy évre is - azaz kereshetünk magunknak 1995-ből reklámokat.

Azon felül, hogy érdekes lehet néha csak úgy tévézni, az oldalt használhatjuk a tanóránkon is - elég ha az óra közepén beteszünk 3 perc reklámot, ahol a diákoknak a lehető legtöbb dologra kell majd emlékezniük. De nézhetünk zenés klipeket is, és mondjuk összehasonlíthatjuk egyes évek (évtizedek) zenéit, divatját, reklámjait stb. Remek szórakozás, és néha csak pár percet vesz el az órából, ha vicces lehet kikapcsolni, vagy a diákok vevők a retróra.