Yammer - virtuális osztályterem 1 perc alatt

Tippek, trükkök - 2014. december 1.

Írta: Nádori Gergely

yammer Sok gondot okoz, hogy milyen virtuális osztálytermet használjunk. Volt ugye régen a nagyon jól műkögő Ning, ami most is nagyon jól működik, de már sok pénzbe kerül. Aki egyszer átélte a virtuális osztályterem teljes tartalmának a migrálását egy új helyre, az tudja mi az igazi nyűg és fájdalom. Arról nem is beszélve, hogy arról sem lehettünk meggyőződve, hogy az újabb oldal nem ugyanezt az utat járja-e be. Sokan használják mostanság az Edmodo-t és az Edu2.0-t - én már nem, mert előbb-utóbb mindig ugyanaz a vége. Most viszont (hosszútávú és ingyenes) megoldást nyújthat a Yammer nevű virtuális osztályterem, amely nem fog megszűnni, ugyanolyan könnyen kezelhető és ráadásul mindig ingyenes marad. A lapozás után videóval segítjük az oldal megismerését és további izgalmas, szaftos részleteket is elárulunk. Vigyázat! Ha lapoz, könnyen megváltozhat az élete.

Szóval a Yammer azért ingyenes, mert aki csinálja, nem ebből szeretne pénzt keresni. A Microsoft ugyanis rendelkezik egyéb bevételi forrásokkal. Az Edmodo nem. Szintén fontos, hogy ez alapvetően egy vállalati megoldás, ezért az az egy feltétel van, hogy iskolai (munkahelyi) email címmel kell regisztrálni, hiszen így tudják ellenőrizni, hogy valóban egy céghez tartozók dolgoznak együtt. Ha tehát gmail, hotmail stb. beírásával próbálkozunk, nem lesz sikerünk.

Ha ezt az egyetlen akadályt sikerül megugranunk, akkor viszont nincs megállás! Csoportokat hozhatunk létre, iskolai Facebook-szerű oldalunk lesz, kommunikálhatunk a diákokkal, egymással, de még a szülőkkel is akár, ha őket is bevonjuk. Szintén feltölthetünk fájlokat, megoszthatunk egyéb tartalmakat, linkeket a diákokkal. A Yammer egy valóban jó dolog! Végezetül íme a videó, amit ígértünk a használatáról.