Edmodo - tanulói környezet

Internet a tanórás - 2010. február 15.

Írta: Nádori Gergely

Ha virtuális osztályteremről van szó, akkor mi itt a Ninget szoktuk bemutatni (PÉLDÁUL ITT), de a változatosság gyönyörködtet, legyen szó az Edmodóról is (IDE KATTINTVA érhető el). Az Edmodo nem kínál többet, mint a Ning, de mindezt egy védett környezetben teszi. Nincsenek például reklámok az oldalon, amik a Ning esetében zavaróak lehetnek.

A jelentkezés is egyszerűbben megy az Edmodóra, hiszen megadhatunk egy kódot a diákoknak, amit felhasználva automatikusan a mi oldalunkra lesznek regisztrálva. Nincs szükség tehát arra sem, hogy a diáknak saját email címe legyen.

Az oldalon azután beszélgetéseket kezdhetünk, csoportokat alakíthatunk, fájlokat tölthetünk fel. lehetőségünk van feladatok kiadására is és egy naptárban adhatjuk meg a diákok feladatainak határidejét is. Az Edmodo magát oktatási mikroblogként határozza meg és visszafogott, de átlátható felületével, egyértelmű funkcionalitásával meg is teszi azt, amit ígér. Külön érdekesség, hogy az oldal mobiltelefonokra (iPhone és társai) optimalizált változata is elérhető.

Az alábbi videó az első lépéseket mutatja be (angolul):

{youtube}9tTU1iUfExk{/youtube}