Elnökválasztás az USA-ban - interaktívan

Nyelvoktatás - 2012. szeptember 16.

Írta: Prievara Tibor

Érdekes oldalt ajánlott figyelmembe a PIL Akadémia egy tavalyi résztvevője, Dobos Linda (Köszönjük neki a tippet) pár hete, de most érett csak meg a helyzet, hogy az órán élesben is kipróbáljam. Meglepően nagy érdeklődést mutattak a gyerekek az amerikai elnökválasztás iránt, viszont az is kiderült, hogy elég keveset tudnak róla, ráadásul nem tudják a saját életükhöz kapcsolni, nagyon idegen nekik ez az egész (ez persze nem biztos, hogy baj, meg nem is szavazhatnak az USA-ban, de mégis ...). Az iSideWith nevű oldal segítségével (ITT TALÁLHATÓ), egy rövid interaktív kérdőív segítségével eldönthetik, hogy az elveik alapján ők kire szavaznának az USA-ban. Mit is jelent pontosan az, hogy demokrata, vagy republikánus, ha a gazdaságról, vagy éppen a nők helyzetéről van szó a társadalomban. Milyen hitek húzódnak meg a pártszimpátiák mögött? Érdekes kérdések ezek, és tanulságosak a válaszok is. És egy végső zseniális tipp a lapozás után :)

Na szóval, már nem fért ki  .... a legjobb az egészben az, hogy az egyes témakörökhöz tartozó alapvető kérdések alatt kattinthatunk további kérdésekre is, azaz lehet differenciálni az órán. HA nehezebben megy, azokat a kérdéseket ne bolygassuk.

Ha a csoportunk olyan, érdemes esetleg arról is beszélni, hogy mit jelentenek az eredmények ... ezt én nem tettem meg, mert nem szeretek politikai nézeteket megvitatni az órán, de hátha más máshogy van ezzel.