Út Darfurba - a csalók becsapása

Nyelvoktatás - 2009. december 16.

Írta: Prievara Tibor

Ma egy nagyon vicces oldalt ajánlunk - sajnos csak angolul tudóknak. Biztosan sokan hallottak már az ún. Nigériai levelekről, ahol csalók egy nagyobb összeg 'kezelésében' kérnek segítséget, majd adminisztratív kiadásokra hivatkozva egyre több pénzt csalnak ki a jóhiszemű 'ügyfélből'. Nos, mi van akkor, ha a hóhért akasztják - most egy kidolgozott projektet mutatunk be, ahogy egy szoftverfejlesztő a saját eszközeikkel győzi le a csalókat. Vicces, nyelvórán kiválóan használható részletek a lapozás után.

Szóval az oldal címe Road to Darfur (IDE KATTINTVA található) és az egész átverést leírja, dokumentálva, térképekkel, képekkel, ravaszul hamisított újságcikkekkel, meg mindennel, ami kell. A lényeg az, hogy egy Nigériai levélre válaszolva egy 43 éves szoftverfejlesztő adományokkal foglalkozó papnak adta ki magát, és rávette a csalót, hogy 2 emberét Nigériából a Szudán - Csád határvidékre küldje - persze nagy pénz reményében. Érdekes, hogy a nigériai csaló ugyanúgy besétál a csapdába, mint ahogy az övébe sok ártatlan nyerészkedni kívánó ember.

 

Nyelvórán akár projektként is feldolgozható hétről hétre a levelezés - bár arra érdemes figyelni, hogy nyelvtanilag nem mindig maradéktalanul tökéletes a szöveg - nem a nyelvtan a lényeg itt ugye ...

Ha csak saját magunk szórakoztatására szeretnén használni, arra is kiváló az oldal.