E-quizzer (mi lenne, ha nem kellene dolgozatot javítani?)

Oktatóvideók - 2009. július 9.

Írta: Prievara Tibor

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de én nagyon nem szeretek dolgozatokat javítani. Kreatív fogalmazásokat, érdekes egyéni (netán egyedi) munkákat igen, de dolgozatokat nem. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem érdekel, hogy a diákjaim fejlődtek-e, illetve, hogy miként haladnak az anyagban, pusztán annyit, hogy sajnálom az időt a mechanikus javításra.

De hiszen ha mechanikus, akkor miért nem csinálja gép? - gondoltam. És akkor szembejött az E-quizzer (ITT TALÁLHATÓ AZ OLDAL). Ha tovább hajtotok, akkor láthatjátok az erről készült interaktív e-learning anyagot (amit nagyban ITT LEHET LETÖLTENI).

Szóval, az E-quizzer rengeteg funkcióval bír, egyszer fel kell tölteni a diákok adatait, a kérdéseket meg kell írni (ezeket a program eltárolja, és bármikor újra felhasználhatóak a későbiekben), majd összeállítani kvízekké. A diákokat ráengedjük, megcsinálják a nekik szánt dolgozatot, és már látjuk is az eredményt - egy kattintással mindenkiét kijavíthatjuk.

Először valóban picit nagyobb macerának tűnik mindent beállítani, aztán viszont rengeteg időt takaríthatunk meg az E-quizzer használatával.

{swfremote}http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" src="http://www.netangol.hu/tanarblog2/equizzer/engage.swf{/swfremote}