Tudáspróba tanulói laptopon!

Internet a tanórán - 2012. november 26.

Írta: Prievara Tibor

Megírtuk életünk első tudáspróbáját a tanulói laptopokon! Nagy izgalom előzte meg: fájlt fogadni; számolni; elmenteni és még vissza is kell küldeni; kijavítva visszakapni, s ha hibátlan boldogság, ha nem, akkor sajnos javítani és újból küldeni. Nem kis feladat egy másodikos lurkónak, de nagy örömünkre, mindenkinek sikerült, minden nagyon jól ment. Természetesen, volt, akinek segíteni kellett, de érthető, az új feletti izgalom. Mire negyedikesek leszünk, már fel sem tűnik, hogy ez mekkora munka, türelemmel természetessé szelídülnek ezek a lépések. (IDE KATTINTVA egy rövid videó segítségével bepillanthatunk az órai munkába- a szerk.)

Mivel mi most csináltuk ezt először, ezért átszervezve az életünket, dupla matematika órát tartottunk. Az első óra első felében, megírtuk a tudáspróbát és javítottunk, amennyiben kellett. Van, akinek az egész órára szüksége volt ehhez. A gyerekek a közvetlen visszacsatolás révén, azonnal tudták, hogy mi az, ami jól megy, s mivel kell még esetleg korrepetáláson is foglalkoznunk.  A fennmaradó időben és a második órában gyakorolhattunk. A százas számkörben kerek tízesekhez és kétjegyű számokhoz adtunk egyjegyű számot,  illetve vettünk el belőlük. A Smart notebook fájlban mindenki megkapta a feladatsort, ami a témahetünkhöz, az egészséges életmódhoz is kapcsolódik, s amit mindenki a saját tempójában végezhetett el. A megoldott SMART oldalakat is menteniük kellett és átküldeniük nekem.

Két óra még a kicsikkel is elég volt a feladatok megoldásához, de akinek mégsem, ő házi feladatként megoldhatta azokat a napköziben, illetve játszhatott az Egyszervolt-os játékokkal.

Ma nagyon sok újat megtanultunk és sokat dolgoztunk, bár a gyerekek szerint egész órán csak játszottunk, és ez így van jól.

 

Letölthetők: