Memorizable - együtt tanulunk

Tippek, trükkök - 2009. július 11.

Írta: Prievara Tibor

Szókártyák, tanulás, tanítás, és tanulni tanulás. Ezek lehetnének a Memorizable kulcsszavai (és ezek is).

(A poszt végén található szokásos interaktív bevezetőnk az oldalhoz. A teljes képernyős változathoz IDE ÉRDEMES KATTINTANI.)

 

Egyrészt az oldal némileg elmaradt a várakozásaimtól - nem annyira igényes grafikailag, mint ahogy talán várni lehetne, és nem is mennyiségében, inkább minőségében marad el az interaktivitás a többi hasonló weboldaltól.  Ez alatt azt értem, hogy elég 'bénának' tűnik, hogy adnak egy országot például, erre nekem - a fejemben! - meg kell keresnem a fővárost. Attól függően, hogy kitaláltam-e (mondom, csak fejben, nem kell beírni semmit), nyomni kell egy gombot. Ha kitaláltam, hozzáadja a listához, ha nem, akkor nem. És így folymatosan bővül a lista, ahogy egyre több dolgot tanulok meg.

Namost ellenőrzés nincs, azaz nem kell például beírnom a fővárosokat ahhoz, hogy elhiggye a program, hogy tudom. Ez először fura volt, de aztán megszoktam, és tetszett. A lényeg az, hogy plusz egy fázist kellett az agyamban végigjátszani, és ez érdekes módon nagyobb szabadságérzetet adott. Nem mechanikusan kattingattam, és vártam, hogy a program mindent megcsináljon helyettem, hanem nekem kellett a döntéseket meghoznom, és rám volt bízva, hogy mit tudok, és mit nem.