cueFlash - tanító kártyák

Tippek, trükkök - 2009. július 28.

Írta: Prievara Tibor

A cueFlash (ITT TALÁLHATÓ az oldal) segítségével online, interaktív kártyacsomagokat készíthetünk viszonylag egyszerűen. Nem kell mást tennünk, mint (rövid regisztráció után) a kártyák két oldalának információit megadni. Kipróbáltam: egy 15 kérdésből álló kártyacsomag elkészítése kb. 5 perc, ebből a legtöbb időt a gépelés vesz el.

 

Egyszerűsége tehát feltétlenül az oldal érdeme. Cserébe nem tud automatikusan javítani, azaz csak saját magunknak tudunk visszajelzést adni, mégpedig úgy, hogy bejelöljük, hogy sikerült a választ megtalálni, avagy nem. Ez nagy önállóságot ad a tanulóknak, hiszen nem a gép ellen játszanak, maguknak kell a válaszokat értékelniük. Nos, a tapasztalat az, hogy pont ez az, ami elveszi sok embernek a kedvét az ilyen oldalak használatától: szép, szép, hogy én mondom meg, hogy jót gondoltam, vagy sem, mégsem annyira érdekes.

Érdemes viszont az eszköz esetleges prezentációs értékén gondolkodni, azaz mondjuk interaktív táblán használható-e új információ bemutatására, vagy éppen ismétlésre. Szerintem feltétlenül. Aki pedig igazi profi alkalmazásra vágyik, annak továbbra is szeretettel ajánljuk a Quizlet oldalát.