Mi volt a nyaraláson - Második rész (A1)

Angolos ötletek - 2010. április 27.

Írta: Prievara Tibor

A tananyagban odanyilatkozhatunk, szerintünk mitől lesz ideális egy nyaralás - majd elolvashatjuk, hogyan telt két további angolszász barátunk legutóbbi nyaralása (nekik sem rosszabbul, mint az első rész lányainak). Mivel a nyaralások már végetértek, picit a múltidőből is ízelítőt kapunk; sőt itt már konkrétan van feladat a rendhagyó igék második alakjára. Tessék bevállalni.

 

Your last holiday 2 - Interactive module

Title What did you do on your last holiday?< Part Two /td>
Language Reading/Vocabulary/Speaking
Level Elementary
Time needed 30-35 mins
What you can learn A tananyag két dologban segít sokat: hogy hogyan meséljünk egy nyaralásról, illetve hogyan használjuk a múlt időt. Sok kifejezést lehet tanulni, amik közül sokba nyelvtant is csempésztünk, különös tekintettel a rendhagyó múltidej alakokra. És persze interaktív feladatlapok sokan, hogy mindez rögzüljön.
What you need on your computer

Macromedia Flash Player (to view the interactive exercise)

Microsoft Word (to download material as a handout)

Teacher's note

Kezdők számára készült tananyag, amely egyfelől olvasott szöveg értését gyakoroltatja a nyaralás témakörben (kétnyelvű szószedet segítségével), másfelől a múlt idő használatával és néhány rendhagyó ige múlt idejű alakjával segít ismerkedni. A tananyag tehát nem direkt nyelvtani fókuszú, de elősegíti a rendhagyó múltidejű alakok rögzülését, hiszen az interaktív feladatokban sok a "we went for a walk"-hoz hasonló kifejezés.

You can download the lesson as a handout (.doc) as well as an interactive module (.swf)

Download lesson

- You can download the lesson here. (.doc)

- You can download the interactive module here. (.swf)