A kódolás hete - programok és pályázat

Hírek - 2015. október 6.

Írta: Nádori Gergely

eu code weekLassan hagyomány már a Programozás hete, amit minden évben októberben rendeznek meg. Idén 10. és 18. között kerül sor rá. A célja, hogy minél többen ismerkedjenek meg a programozással, kapjanak kedved hozzá. A program oldalán tájékozódhatunk arról, hogy milyen rendezvények lesznek (IDE KATTINTVA) és ugyanitt jelentkezhetünk az általunk szervezett programmal is. Egy kódolós programhoz még számítógép sem kell feltétlenül, az algoritmikus gondolkodás offline is tökéletesen bemutatható. Idén az IVSZ még díjazza is azokat az iskolákat, akik a legjobb programokat szervezik. Erről így írnak:

Szervezzetek nagyszabású programokat október 10-18. között, érjetek el minél több diákot, szülőt, tanárt, és nyerjétek meg a programozást oktató eszközcsomagok egyikét!

A programozás hetére pályázatot hirdetünk általános és középiskolák számára. A részvételhez az intézménynek jelentős többlet feladata nincs. A pályázatban mindössze a szervezett EU Code Week eseményeket kell bemutatni.

Pályázni lehet minden olyan eseménnyel, amit az iskola a programozás hetében az EU Code Week zászlaja alatt szervez. Hívjatok meg az iskolátokba vendégelőadót motivációs előadást és pályaorientációs beszélgetést, oktató céget foglalkozást tartani! Menjetek ki IT cégekhez, mutassák meg tanulóitoknak ők az IT cégek vonzó belső világát! Programozzatok a tanórán! Szervezzetek bármit, amivel a tanulókhoz, tanár kollegákhoz, szülőkhöz is eljut az EU Code Week üzenete: programozni hasznos és szórakoztató, programozni bárki megtanulhat, és a programozás oktatásával a legjobb karrierlehetőségek nyílnak meg a diákok előtt.

A pályázat benyújtásának három lépcsője:

  1. Szervezzetek minél több és érdekesebb programot az EU Code Week égisze alatt!
  2. Töltsétek fel az összes iskolai EU Code Week eseményt a codeweek.eu oldalra!
  3. Küldjétek el a beszámolótokat!

További részletek ITT OLVASHATÓK.