Áprilisi tréfák az internetről

Tíz weboldal... - 2014. március 31.

Írta: Nádori Gergely

bolondHolnap április elseje van, számíthatunk rá, hogy a diákok megpróbálkoznak valami tréfával, vágjunk hát mi is vissza gépesítetten, internetes tréfákkal. Csokorba szedtünk tizet:

  1. Itt van például a Gmail motion, a mozgással irányítható levelezőprogram. bemutathatjuk a diákoknak informatikaórán mint a webes levelezés jövőjét, majd nézzük meg, hányan próbálják ki.
  2. Meglepetést okozhatunk, ha átállítjuk az iskolai gépeket a Google Gravity oldalra, ahol egy teljesen funkcionális Google nyitólap esik darabjaira.
  3. Szintén a Google hozta ki a szagos webről szóló oldalt, ez a Google Nose.
  4. Megnézhetünk a diákokkal egy videót arról is, hogy Google Maps része lett a kincskereső funkció.
  5. Bevezethetjük az internet legnagyobb újításaként a Gmail blue szolgáltatást, amin a videó szerint évekig dolgoztak a mérnökök. Az eredmény: a piros helyett kék minden.
  6. Nagyszerű hír a Skype Space is, ami népszerű videotelefeon programot bővíti olyan képességekkel, amik megkönnyítik az űrből telefonálást.
  7. Az egyik legnagyobb filantróp oldal, a change.org indította el a változtatni nem akarók oldalát, melynek címe thesame.biz, itt azért lehet harcolni, hogy minden maradjon úgy, ahogy van.
  8. Ne feledkezzünk meg a Sony macskáknak készített termékeiről sem.
  9. Igazi fantasztikus tréfát találhatunk ide kattintva, részleteket itt olvashatunk róla.
  10. Érdemes az áprilisi tréfák történelmében is elmerülni, a BBC 1957-ben adott le egy riportot arról, hogy Svájcban fáról szedik a spagettit (részletek itt vannak róla).