Tíz weboldal ami most jól jöhet

Tíz weboldal... - 2020. március 31.

Írta: Nádori Gergely

10Amióta ránk szakadt a digitális munkarend, se szeri, se száma a remek ötleteknek, hogy mit is lehetne használni a tanításban, az apró programocskáktól a teljes e-learning megoldásokig. Mi azt ismételgetjük, hogy gyakran a kevesebb több és jobb lehet, ha az ember talál egy olyan platformot, ami nagyjából megfelel a pedagógiai igényeinek és azt használja. A diákok (és a szülők) számára kevés dolog lehet kaotikusabb mint a rájuk szakadó digitális Bábel, ahol naponta 5-6 új appot, alkalmazást kell telepíteni és kiismerni. Mégis, vannak olyan oldalak, amik egy-egy bizonyos célra kifejezetten jól jöhetnek. ha úgy érezzük, hogy tényleg sokat hozzáadnak a tanulási folyamathoz, akkor érdemes használni őket. Most ilyenekből mutatunk be egy csokorra valót.

A Zenetudámányi Intézet tett elérhetővé egy remek Népdal térképet (IDE KATTINTVA), ahol a Kárpát-medencében bóklászhatunk és hallgathatunk népdalokat.

Ha már gyűjtemények IDE KATTINTVA található egy gyűjtemény színezőkből, amiket a világ nagy múzeumai osztottak meg.

ITT PEDIG nagyon sok angol (és kevesebb francia és spanyol) hangoskönyv hallgatható ingyen olyan klasszikusok is, mint a Micimackó vagy a Váratlan utazás.

A rendkívüli helyzetre tekintettel ingyen érhetőek el az Active History* kiváló anyagai (angolul).

És a múzeumoknál említsük meg, hogy a Nemzeti Galériának is van virtuális kiállítása (ITT).

A National Geogrpahic alkalmazásával minden diák maga készítheti el a temtikus térképét (IDE KATTINTVA).

IDE KATTINTVA mindenféle remek térképes feladat érhető el (országok, tartományok, városok, zászlók stb.), de akár még magunk is csinálhatunk itt ilyet.

Ha egy kicsit el tudjuk hagyni a gépet, akkor ITT VAN nagyon sok természeti megfigyeléses projekt, amit akár a kertben is el lehet végezni.

Ha pedig nem szeretnénk kimozdulni a szobából, akkor ITT VAN sok olyan izgalmas projekt, amit otthon is meg lehet csinálni.

A vége felé pedig ITT VAN egy online rajztábla, ami kifejezetten jól jöhet ha az óránkat online tartjuk meg.

Utolsóként pedig EGY ÖTLET, hogyan lehet videót vágni minden külön program nélkül a Windowson.