Alkoholizmusról másképpen

Internet a tanórás - 2012. május 11.

Írta: Nádori Gergely

Sok kínos pont van az osztályfőnöki munkában, ilyen a szexuális felvilágosítás, de az is, amikor drogokról, alkoholról, dohányzásról beszélgetünk. Fontos és megkerülhetetlen témák, amikről beszélni kell, mégis gyakran röhögcsélés vagy kínos feszengés a vége. A tanár fél bizonyos dolgokat kimondani, a diák pedig nem meri bevallani, hogy mi az, amit már tud és mi az, amit nem.

A beszélgetés megindításában segíthet az Y diagnózis filmje az alkoholról (ITT TALÁLHATÓ). Természetesen nézzük meg, mielőtt megmutatjuk az osztálynak, mert van benne minden, káromkodás, hányás és vedelés egyaránt. De ha belegondolunk, ez (is) a diákjaink világa. A forma pedig olyan, ami beszélgetésre és továbbgondolásra késztet. Természetesen a hiteles tájékoztatás sem marad el, megszólal például hazánk sztár-toxikológusa, Zacher Gábor is. Ha ez a bevezető, nem fog kínos csendben üldögélni az osztály.

 


szólj hozzá: Y Alkohol_Első rész

Amint a cím is mutatja, ez az első rész, a következő hetekben még folytatódik a téma, érdemes visszanézni.

A végére pedig egy kis dicsekvés: a film egyik készítője Nyárai Gerzson a tanítványom volt és úgy gondolom, remek munkát végzett.