Nyilatkozat a Hogyan ne írj az interaktív tábláról c. recenzió kapcsán

Hírek - 2012. október 12.

Írta: Prievara Tibor

Ügyvédi felszólítást kaptunk a 'Hogyan taníts interaktív táblával' című kiadványról írt Hogyan ne írj az interaktív tábláról címmel megjelent recenziónk kapcsán. A levél egy nyilatkozat közzétételére kért minket, aminek itt helyt is adunk. Mégpedig az eredetileg megjelent cikkel azonos feltételekkel. Szeretnénk hangsúlyozni ugyanakkor, hogy mindez nem jelenti azt, hogy megítélésünk szerint a szabad véleménnyilvánítás határait átléptük volna, illetve ilyen jellegű felelősségünket elismernénk, pusztán azt gondoljuk, hogy a miénktől eltérő véleményeknek is lehet helyük a TanárBlogon. Íme a nyilatkozat az eredeti, teljes szöveggel, változtatások nélkül:

"Prievara Tibor Hogyan ne írj az interaktív tábláról? - recenzió című kritikája számos pontatlaságot és valótlanságot tartalmazott mind a Hogyan taníts interaktív táblával? c. könyvvel, mind pedig annak szerzőjével, Wolf Emőkével kapcsolatban.

Így különösen valótlanul, illetve a valóságot torzító módon állította azt, hogy (i) nem is fektettek hangsúlyt a könyv kivitelezésére; (ii) Wolf Emőke ún. Comic Sans bandita; (iii) az, aki 2011-ben az e-mailt javasolja, mint a diákokkal való kapcsolattartás fő szinterét, az megrekedt valahol az ezredforduló környékén; (iv) Wolf Emőke módszertani analfabétának tekinti az olvasót, ugyanakkor nem csillogtat tanárképző erényeket; (v) a könyvben megmagyarázhatatlan, illetve teljesen használhatatlan ötletek vannak; illetve hogy (vi) a könyv erősen túlárazott.

A kritikához Prievara Tibor a jogosultak engedélye nélkül csatolt egy Wolf Emőkéről készült fényképet.

A kritikában Prievara Tibor többször tévesen, illetve az eredeti szöveget torzító módon, esetenként az idézés egyértelművé tétele nélkül vett át részleteket a könyvből."

Eddig a levél, a megbízott jogi képviselő kérésének megfelelően minden olyan fórumon közzétesszük, ahol a cikk is megjelent, hogy jó eséllyel mindenkihez eljuthasson, aki az eredeti recenziót olvasta.