Kis-nagy IKT könyv

Letölthető anyagok - 2011. január 21.

Írta: Nádori Gergely

Kis-nagy IKT könyv update: múlt szombaton hajnalban jelent meg a könyv, és egy hét alatt elérte az 1000 letöltést. Nagyon köszönjük mindazoknak, akik segítettek terjeszteni, esetleg írtak róla akár cikkekben, akár Twitteren! Továbbra is kérjük, hogy terjesszétek, hogy minél több tanárhoz juthasson el. Jó lenne, ha sok-sok gyakorló tanár használhatná.

Nagy fába vágtuk a fejszénket: írtunk egy könyvet. Azt tapasztaltuk, nem könnyű arról írni, miként is lehet az IKT-t használni az oktatásban. Vagy csak nem túl kézzelfogható általánosságokat ír le valaki, vagy annyira különleges óravázlatokat, amelyeknek rajta kívül más nem veszi hasznát. Úgy gondoltuk, ha nem alkalmazásokat mutatunk be, de nem is percre bontott óravázlatot írunk, hanem pedagógiai helyzeteket mutatunk be, az adott helyzetre használt IKT megoldással együtt, akkor mindkét végletet elkerülhetjük.

Így született meg a Kis-nagy IKT könyv, amely a TanárBlogról teljesen ingyenesen letölthető, méghozzá pdf formátumban (IDE KATTINTVA). A könyvben 53 helyzetet mutatunk be, olyanokat, amelyek a mindennapi tanítási gyakorlatban fordultak elő velünk és bemutatjuk, hogy mi miként oldottuk meg őket. Kellemes lapozgatást, reméljük sok kollégának sikerül gyakorlati IKT megoldásokat adni.
A címlapfotót Főző Attila készítette.

Letölthetők: