Tíz weboldal képregény készítéshez

Tíz weboldal... - 2011. november 9.

Írta: Nádori Gergely

A képregényeket mindenki szereti, az egészen intellektuális grafikus regényektől Garfieldig mindenki találhat bennük valamit, amit kedvel. A tanításban is nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk, feldolgozhatunk vele történeteket, gyakorolhatjuk a nyelvet, de nálam az is bevált, amikor a fémhulladékok kezeléséről kellett vicces képregényt készíteniük. Csokorba szedtünk tízet a weben elérhető legjobb képregénygyártó programok közül:

1. Régi kedvenc a megbízható Bitstrips (IDE KATTINTVA), mindent tud, amit elvárhatunk egy képregény készítő programtól, elhelyezhetjük a figurákat, a hátteret, beírhatjuk a szöveget. Mi kell még?

2. Magát a web legnagyobb ilyen oldalaként hirdeti a Pixton (ITT VAN). Tény, ami tény, egészen elképesztő a lehetőseg tárháza, amiből dolgozhatunk, látványosabb képregényeket készíthetünk vele, mint az előzővel, de könnyebben el is veszik az ember a lehetőségekben.

3. A másik végeltet képviseléi a WittyComic (ITT TALÁLHATÓ), három kép, mindegyiken két figura és valamilyen háttér. Ez a visszafogottság például dialógusok gyártására kifejezetten hasznos lehet.

4. Az angol olvasás-népszerűsítő program része a Comic Master (ITT VAN), elég látványos, de nem viszi a magyar ékezeteket.

5. Sajátos grafikájával tűnik ki az átlagból a Stripgenerator (IDE KATTINTVA).

6. A kalsszikus szuperhős témában építkezik a Marvel kiadó Super Hero Squad oldalán található képregénygyártó oldal (ITT VAN).

7. Pár hete írtunk a Make Belief képregénygyártóról (ITT ÉRHETŐ EL), nagyjából azt hozza, mint a Bitstrips.

8. Sok gyereknek ismerős Arthur a kedves földimalac, vele is készíthetünk képregényt (IDE KATTINTVA).

9. Fényképekből készít képregényt nagy kedvencünk a Pikistrips (ITT VAN).

10. Egy-egy képre rakhatunk szöveget másik kedvencünkkel a BigHugeLabs alkalmazással (IDE KATTINTVA).

+1 ITT PEDIG egy egész képregényekre épített tananyag található, sok játékkal.