Utolsó óra: játsszunk!

Tíz weboldal... - 2011. december 17.

Írta: Nádori Gergely

A szünet előtti utolsó óra sosem egyszerű dolog, mindenki fáradt és a téli szünet esetében még karácsonyi lázban is ég. komoly munkát ritkán lehet végezni. A gyerekek általában könyörögnek, hogy inkább játsszunk. Lehet, hogy érdemes beadni a derekunkat! Vannak olyan játékok, amik szórakoztatóak is, de mégsem mondhatjuk, hogy teljesen hiába ment el velük az óra. Most ezekből adunk át kosárnyit, tantárgyakhoz rendelve:

Angol: Igényel némi előkészítést, de kifejezetten emlékezetes utolsó angolóra lehet, ha a gyerekekkel eljátszuk a Ki ölte meg a Télapót? játékot. Ehhez minden szükséges dolgot (nyiomtatandó kártyákat és játékleírást) letölthetünk a TES oldaláról az ingyenes regisztráció után (IDE KATTINTVA).

Biológia, Kémia, Fizika: Nem mást ajánlunk itt, mint a Nobel-díj oldalát ahol tonnányi remek játék van (többnyire angolul) a különféle Nobel-díjas témákhoz kapcsolódva. (IDE KELL KATTINTANI)

Irodalom és nyelvtan: Ugyan az irodalomhoz is találhatunk a Nobel-díj oldalán jópofa játékot IDE KATTINTVA Nobel-díjas szerzők neveiből próbálhatunk minél többet megkeresni.  Ha inkább a helyesírást gyakoroltatnánk, akkor ajánljuk az Egyszervolt Szókötöde játékát (ITT VAN).

Történelem: Természetesen vannak azok a komolybb stratégiai játékok, amiket már emlegettünk az 1848 (ITT VAN) és a Pro Libertate (EZ PEDIG ITT), amikkel a magyar történelem nagy háborúit lehet lejátszani. Ha azonban valaki valami gyorsabbra és könnyedebbre vágyik, akkor ITT VAN a BBC gyűjteménye a történelmi témájú játékokból.

Ének: Korábban már lelkendeztünk az Isle of Tune játékról (IDE KATTINTVA), ideális lehet, ha az utolsó órán minden diák elkészíti a saját zenés szigetét.

Földrajz: Ugyan angolul vannak, de kifejezetten jópofák lehetnek térképes játékok EZEN AZ OLDALON.

Matematika: Szintén a TES oldalán találhatunk egy gyűjteményt karácsonyhoz kapcsolódó matematikai feladványokból (IDE KATTINTVA), ugyan angolul vannak, de könnyen átdolgozhatók. A letöltéshez természetesen regisztrálni kell itt is.

Informatika: A Spolder nevű oldalon nagyon sok, viszonylag egyszerű flash játékot találhatunk, ezeknél érdekesebb, hogy magunk is készíthetünk többfélét (IDE KATTINTVA), amihez bizony már algoritmikus gondolkodás és programozás is kell.

Jolly Joker: Idén is törpíthetjük magunkat és készíthetünk vicces online karácsonyi üdvözletet (IDE KATTINTVA).