Ötletek karácsonyi angolórához

Tíz weboldal... - 2012. december 14.

Írta: Prievara Tibor

Lassan közeleg az utolsó hét, itt a karácsonyi órák szezonja. Mindez természetesen eddig sem hagyott minket hidegen, és elkészítettünk egy 10+10 ötletet tartalmazó gyűjteményt karácsonyra. Most azonban leginkább angoltanároknak próbálunk további ötleteket adni, a lapozás után egy bőséges ötlethalmazzal. Először a kicsikre gondoltunk, de érdemes végiglapozni az oldalt, hiszen akár felnőtteknek is érdekes anyagokat is találhatunk majd.
Ebben a játékban egy karácsonyi szobát díszíthetünk fel (a jobb felső sarokban található 'Open' gombra kell ehhez kattintani. Ez a játék ajándékok csomagolásáról szól. Fogjuk meg a polcon található ajándékot, donjuk bele a dobozba, majd a széndarabokkal is tegyük ugyanezt. Ha órán játszunk vele, kezdjük együtt a 'Tutorial'-lal. És ez még csak a kezdet, lapozás után rengeteg ötlet!!

Itt egy rénszarvas-énekkar, amely három karácsonyi dalt tud, ráadásul a rénszarvasok orrát nyomogatva nekünk kell a dalokat játszani. Elég vicces!

Vicces, de kicsit ijesztő ez az oldal, ahol rengeteg interaktív kommunikációs csatornát nyithatunk a karácsonyi ünnepek szerplőivel. Írhatunk emailt a Mikulásnak, de azt is kideríthetjük, hogy 'Jó gyerek', vagy a 'rossz gyerek' listára kerülünk vajon, itt pedig különbségeket kell megtalálnunk karácsonyi képek között

Ha IDE KATTINTUNK, ajándékokat kell kiosztanunk egy család tagjainak , ITT PEDIG tizedes törteket adhatunk össze egy karácsonyi játék keretein belül 
Ezen az oldalon egy egész kis karácsonyi városkát találhatunk, ahol minden ház egy-egy játékot, foglalkozást rejt.

Nagyobbaknak (akár felnőtteknek) íme egy infografika a karácsonyról, de akár csetelhetünk is a Télapóval, vagy küldhetünk interaktív karácsonyi üzeneteket , itt pedig egy rövid, két és fél perces videót találhatunk a Mikulás történetéről.

Természetesen saját karácsonyi énekünket is elkészíthetjük IDE KATTINTVA . Végül álljon itt egy logikai játék, szintén karácsony témakörben..