Egy nap a magyar médiában

Internet a tanórán - 2015. január 24.

Írta: Prievara Tibor

tabloid Mit lát a világból az, aki a bulvársajtóból tájékozódik? Ezt a kérdést tettem fel diákjaimnak, és szót tett követte, úgy döntöttünk, megnézzük. Én megvettem az aznapi Blikk és Bors napilapokat, valamint hoztak a diákok Metropolt (nem szükséges ezeket megvenni, mindkét újságnak van weboldala). Ebből a három forrásból igen sokan tájékozódnak, érdekes megnézni, hogy milyen világban élnek. Ez persze nem rosszabb vagy jobb, egyszerűen más világ. A diákok feladata (angolóra lévén) az volt, hogy egy közösen szerkesztett OneNote oldalon összegyűjtsék a legfontosabb hírek rövid, angol összefoglalóját. Hogy sikerült mindez? A laozás után megmutatjuk.

A legegyszerűbbnek az tűnt, hogy egy közösen szerkeszthető OneNote fájlban gyűjtsük az elkészült hírösszefoglalókat, ezt pedig most a TanárBlog olvasóival is megosztjuk, **ITT TALÁLHATÓ a sok hír.

A tapasztalatok természetesen bőségesek voltak. Ilyen jól összefoglalva nem találkoztak még soha a diákok azzal a ténnyel, hogy attól függően, hogy milyen forrásokat nézünk/olvasunk, mennyire különböző világokban is élünk.