Egyszerű gyerekrajzokból animáció AI segítségével

Tippek, trükkök - 2023. november 22.

Írta: Prievara Tibor

Egy egyszerű, mégis nagyszerű alkalmazást ajánlunk most, amely segítségével egyszerű 'pálcikaembereket' kelthetünk életre. Ha szeretnénk lenyűgözni alsós diákjainkat (nálam felsőben is remekül működött), érdemes kipróbálni. Semmilyen előképzettség nem szükséges hozzá, egy perc alatt kész, és az eredmény garantáltan lenyűgöző :)

A folyamat pár lépésben leírható:

1 Készíttesünk diákjainkkal 'pálcikaemberes rajzot - valójában nem csak pálcikaemberekkel működik, ha arányos, felismerhető embert rajzolnak, teljesen jó az i, ha nem pálcika.

2 Látogassunk el az oldalra, amely IDE KATTINTVA érhető el.

  1. Töltsük fel a képet (rajzot) a gépünkről.

  2. Jelüljük ki azt a részt, amit szeretnénk animálni (itt pl, ha két alak van a képen, ki lehet választani az egyiket.

  3. Ezután jön a 'masking', vagyis az alkalmazás automatikusan körberajzolja az alakot, ahogy szerinte az van. Itt lehet ezen alakítani, finomítani.

  4. Végül alakíthatjuk a rajzon a pontokat - pl. ha máshol vana szem, mint ahová az AI rakta, akkor javíthatjuk, nagyon egyszerűen.

  5. Készen is vagyunk, magkaptuk az animált alakunkat. A bal oldali menüben rengeteg animáció típus található (pl. sétálhat, ugrálhat, integethet stb.)

  6. Ha szeretnénk megoszthatjuk, bár a megosztás opciók elég korlátosak.

Mindez ezer dolgora jó, például angolórán a gyerekek saját rajzaikat tölthetik fel, és ezekkel lehet megtanítani kezdőknek sok-sok igét. Szívesen veszik :)