Jó gyakorlatok a Microsoft Tanári Közösség oldalon

Hírek - 2018. május 27.

Írta: Nádori Gergely

MECAmikor a technika tanórai alkalmazásáról van szó, egy idő után mindenkiben feltör a vágy, hogy szeretné látni, miként is működnek ezek a dolgok valójában. El lehet mondani sokféleképpen, hogy ez a legfontosabb dolog mostanában, mindenkinek ezt kellene csinálnia és persze ez a jövő, de mi történik egy ilyen órán, egy ilyen tanteremben? A tanárok többsége némi szkepticizmussal veszi a lelkes hittérítőket: mi lesz a jelszvakból a tanteremben? (Ahogy a legenda szerint az egyszeri prímás mondta Yehoudi Menuhint hallva: Nem rossz, de asztal mellett meghalna.)

A Microsoft Tanári Közösség oldalára most több valódi tanórán készült videó is felkerült, ahol igazi, minden nap az osztályteremben tanító tanárok mondanak el egy-két ötletet, technikát, trükköt. Az egyes videókhoz további tartalmak is csatlakoznak, egy szoftverek használatának bemutatói és teljes tanárképzési anyagok is. Jelenleg ez az öt téma érhető el:

Teams a törökbálinti Zimándyban
OneNote a miskolci Lévayban
Minecraft a ceglédberceli Eötvösben
Micro:bit a budapesti Nagy Lászlóban
Telefonos appok az órán a budapesti Rákócziban

A kurzusok elvégzésével pontok és jelvények is gyűjthetők, amik például ahhoz szükségesek, hogy valaki csatlakozzon a Microsoft Innovatív Pedagógus programjához.