Lenyűgöző idővonal

Internet a tanórán - 2014. november 18.

Írta: Nádori Gergely

kontted lineEgészen furcsa élmény a The Knotted Line idővonal használata (ITT TALÁLHATÓ), nem nagyon hasonlít a megszokottakra. Kapunk egy furcsa tekergőző vonalat, ami az egér közelítésére hol elmozdul, hol kitágul. Ha éppen kitágul képek lesznek láthatók mögötte és ha szerencsénk van valamilyen eseményről látunk valamit. A festmények az amerikai történelemhez, azon belül is a szabadságjogok történetéhez kötődnek. A csomózott szalag (ezt jelenti a cím) nem adja meg magát könnyen, de a képek és információk feltárása kifejezetten hívogató.

Az egyes csomópontoknál további részleteket is kapunk, olvashatunk az adott eseményről. Időről időre pedig a saját véleményünket is elmondhatjuk egy-egy dilemmával kapcsolatban.

Ha a diákjaink elég jól tudnak angolul nyugodtan eresszük őket rá az oldalra, fedezzék fel, gyűjtsék össze az információkat. ha komolyabban akarunk foglalkozni vele, akkor ide kattintva teljes óravázlatokat, tanári segédanyagot is kapunk. Tartalom alapú nyelvórákhoz is remek alapanyag lehet az oldal.

Ez a videó az oldal működését mutatja be: