Virtuális galéria gyerekeknek

Internet a tanórán - 2016. január 3.

Írta: Nádori Gergely

cratubblesHa valaki komolyan veszi a gyerekekre vonatkozó személyiségi jogokat, nem lehet könnyű dolga, ha virtuális osztálytermet akar csinálni. Adódna a Facebook és sokan is használják, de ott nem nagyon kontrollálható, hogy milyen tartalommal szembesül a diák, akit iskolai feladatának részeként küldünk fel, a legkisebbeknek pedig szóba sem jön, hogy oda menjenek. Jó választás lehet a Yammer, de az nem alkalmas arra igazán, hogy nyilvánossá tegyünk dolgokat. Márpedig a diákok művészeti alkotásait sokan szeretnék minél szélesebb közösség elé tárni, elvégre ez a művészet lényege, hogy másoknak készül. Erre a dilemmára jelenthet megoldást a Creatubbles (ITT TALÁLHATÓ, ahol a személyiségi jogok és a gyermekbiztonság maximális figyelembevételével készíthetünk virtuális kiállításokat.

Az oldalra regisztrálhatnak diákok, de tanárok is felvihetik a teljes osztályt. ezek után felkerülhetnek ide a képzőművészeti alkotások képei és saját zenék is. Az oldal szűri a tartalmat, így a diákokról készült fényképek, nem illendő tartalom nem fordulhat elő itt .

Arra is lehetőségünk van, hogy feladatokat adjunk ki a diákoknak, mások munkáit lájkoljuk vagy éppen inspirációként mutogassuk a tanulóinknak. Sokan használjk az oldalt a világ minden részéről, így remek terepe lehet művészeti együttműködések szervezésének is.