• Home - egész estés film a YouTube-on

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A Home című dokumentumfilmet 2009-ben készítette Yann Arthus-Bertrand. Érdekessége, hogy a föld különböző részein készült légi felvételek láthatóak végig, miközben a Föld jövőjét vázolják fel. A YouTube-on megtekinthető teljes terjedelmében a másfél órás film, méghozzá IDE KATTINTVA. Nyelvtanulóknak ajánljuk külön az angol feliratot. Nagyon szépen, lassan beszélnek a filmben különben, és nagyon szépek a felvételek is.

  • Miért jó a globalizáció? (C1)

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag sok interaktív feladat, érdekes szöveg, kvíz és 'játékos' feladat segítségével mutatja be a globalizáció elsősorban előnyös hatásait. Mielőtt elfogultsággal vádolna meg minket bárki, az érem másik oldalát bemutató tananyag is készül már :)

    Bővebben...

  • Globalizáció - problémák és megoldások (videó)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag 9 rövid videó részlet segítségével igyekszik bemutatni a globalizáció néhány buktatóját, illetve különböző lehetőségeket, megoldási javaslatokat ütköztetve hívja fel a figyelmet a jelen, és a jövő gondjaira. Például létezik olyan autó, amely kevesebb energiát fogyaszt, mint egy jelenlegi autó légkondicionálója - de vajon lehet-e ez a megoldás?

    Bővebben...

  • Környezetvédelem - beszélt angol hanganyag (B2+)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyagban egy amerikai környezetvédő beszél arról, hogy ő jelenleg mit is tart a legkomolyabb problémáknak a környezetvédelemben. Hasznos lehet a tananyag azoknak is, akik vizsgára készülnek, hiszen kipróbálhatják magukat, illetve meghallgathatják, hogy egy 'igazi' amerikai hogyan válaszolna ezekre a kérdésekre.

    Bővebben...