• Menő tinédzserek - vagy mégsem? (B1)

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag tinédzserekről szól, de nem elsősorban tinédzsereknek. Megtudhatjuk, hogy egy brit blog szerint ki a 'menő', illetve, hogy mi a menő (cuccok, újságok, emberek stb.). Ideális középszintű érettségire készülőknek, sok hétköznapi kifejezés, érdekes kérdés, vita található még a tananyagban - interaktívan, vagy csak úgy :)

    Bővebben...

  • Divatbemutatóóó (A2)

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag az Armani birodalomba kalauzol bennünket, és segít az első lépések megtételében a divatguruvá válás rögös útján - no persze inkább szókincsileg, mint divattervezőileg, dehát valahol el kell kezdeni! :)

    Bővebben...

  • Looklet - valódi, interaktív divat

    Internet a tanórán - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Ha bármilyen iskolai projektet készítek, nekem fontos szempont az, hogy valami kevés köze azért legyen a 'valósághoz', a diákok életéhez. Persze ez nem mindig sikerül, de amikor igen, az különleges pillanat (ti. látszik, hogy most valóban hasznos dolgot tanulnak). A Looklet oldalának használatakor (AMI ITT TALÁLHATÓ) pont ilyen érzésem van mindig. Az ötlet roppant egyszerű: vegyünk egy lányt és öltöztessük fel (sajnos nincsenek férfiruhák). Nagy siker az oldal, leginkább azért, mert valóban léteznek ezek a ruhák, és ezek legnagyobb részét akár itthon is beszerezhetjük. Ráadásul árakat is ad az oldal, azaz lehet olyat játszani, hogy pl. 100 dollárból kell valakit felöltöztetni egy buliba.

  • BAVA - Do you think tattoos can be beautiful?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Do you think tattoos can be beautiful?" Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • Is it possible for a woman to wear too much make-up 2?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Is it possible for a woman to wear too much make-up 2?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What kind of clothes do you usually wear?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What kind of clothes do you usually wear?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Do people spend too much time and money and time on beauty?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Do people spend too much time and money and time on beauty?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - When was the last time you got dressed up?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''When was the last time you got dressed up?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What differences have you noticed between the fashions here and your country?"

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What differences have you noticed between the fashions here and your country?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What Internet sites do you check regularly?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What Internet sites do you check regularly?' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...