• Gondolattérkép Office-ban

  Letölthető anyagok - 4 éve

  Írta: Nádori Gergely

  minomapperÉn személy szerint nagyon szeretem a gondolattérképeket használni, mivel azt látom, hogy nagyon sokat segít a diákoknak a koncepciók megértésében. Az olvasási részképesség gyengeséggel küzdők számára pedig igazi megváltás lehet, ha grafikusan elrendezve is láthatják a dolgokat. A Mind-O-Mapper nevű alkalmazás (ITT AZ OLDALA) az Office programjaiba épül be és onnan indítható (ITT TÖLTHETŐ LE). ha telepítjük a programokból készíthetünk gondolattérképet, anélkül, hogy el kellene hagynunk azt. Érdekessége a programnak, hogy akár automatizálva is tud gondolattérképet csinálni, csak meg kell adni a központi fogalmat és az alkalmazás rákeres és ennek alapján épít fel egy térképet, amit azután természetesen szerkeszthetünk.

  Bővebben...

 • Gondolattérkép böngészőből

  Internet a tanórán - 4 éve

  Írta: Nádori Gergely

  mindmupA gondolattérkép nagyon erős tanulási eszköz, akár összefoglaláshoz, akár a tudásépítéshez. Elég sok olyan alkalmazás van, amivel ilyeneket lehet készíteni, akár online, akár offline, de nekem most új kedvencem lett, ami talán megelőzi az eddigi lieblinget a Coggle-t. Ennek az alkalmazásnak Mindmup a neve (ITT TALÁLHATÓ) és mindent tud, amit egy gondolattérképtől elvárnánk. Könnyen illeszthetünk képeket is a pontokhoz, de akár egy táblázatból számértékeket vagy fájlokat is csatolhatunk hozzá. Külön érdekesség, hogy a Storyboard funkcióval az egyes csomópontok sorba rakásával akár ppt-t is csinálhatunk a gondolattérképből.

  Bővebben...

 • Mindmup - mégy egyszerűbb a gondolattérkép

  Internet a tanórán - 4 éve

  Írta: Prievara Tibor

  mindmup Minden lehet még egyszerűbb - de nem feltétlen túl egyszerű. A Mindmup (ITT TALÁLHATÓ) segítségével egyszerűen készíthetünk és oszthatunk meg gondolattérképeket. A különösen jó hír az, hogy mindehhez még regisztrálnunk sem kell (bár a 'hidegen' elkészült gondolattérképek mérete 100 kb-ban van maximálva), de regisztráció után nagyobb térképeket is publikálhatunk. Ha szeretnénk, az elkészült alkotásokat közösségi oldalaok is megoszthatjuk. Sajnos alapszintű angoltudás szükséges az oldal használatához, bár az ikonok elég intuitíven segítik az alkalmazás használatát.

  Bővebben...