• Vegyük fel bárminek a hangját online - kiegészítő

    Tippek, trükkök - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A Chrome Audio Capture nevű böngésző kiegészítés nagyon praktikus eleme lehet minden Chrome-ot használó tanárnak és diáknak. Az ötlet rendkívül egyszerű: IDE KATTINTVA töltsük le a Google Play-ből a kiegészítőt, ami meg fog jelenni a böngészőnkben (egy piros kör formájában). Ezek után, ha bármikor olyan szeretnénk hangként (mp3-ban) rögzíteni azt, ami a képernyőnkön éppen zajlik (pl. kivenni csak fél percnyi hangot egy videóból), nem kell mást tennünk, mint elindítani a kiegészítőt (vannak hozzá nagyon jó kis billentyűkombinációk is), és már indul is a rögzítés. Amikor készen vagyunk, állítsuk le a felvételt, kattintsunk a Save gombra, majd bárimre használjuk az mp3 fájlunkat. Arra érdemes figyelni, hogy 20 perces korlát van a flvétel hosszát illetően.

    Bővebben...

  • Online hangfelvevő - Poodll

    Tippek, trükkök - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra online eszközök keresése egy problémára kicsit olyan, mint a Scrabble. Ott van előttem az a pár betű, valamit ki tudok biztosan rakni, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy van egy jobb megoldás is, csak tovább kell keresni. És persze van az az érzés, amikor triplázva az összes nehéz betűt sikerül lerakni egyszerre. Így voltam a hangfelvétellel a minap. Tudtam, hogy kell lennie egy olyan online felvevőnek, amely jó minőségben rögzít hangot (jobban, mint az Audacity), nem kell háttérzajokat szűrni, valamint egyszerű a kezelése. Fizetni is hajlandó lettem volna, így a kezdeti magabiztosságom csak lassan olvadt el. Node aztán, megtürtént a csoda, és megtaláltam a Poodll nevű hangfelvevőt, amelyik remek minőségben (normális mikrofonnal, mondjuk), mp3-ban, egyetlen kattintással vesz fel, ráadásul 30 napig tárolja, de azonnal letölthetővé is teszi a hangfelvételt, ráadásul mindezt ingyen. Reklámmentesen. IDE KATTINTVA.. Köszönjük, Moodle!

    Bővebben...

  • Szövegfelismerő alkalmazás - Sound of text

    Tippek, trükkök - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Sokan emlékeznek még biztosan a Google é társaik első szövegfelismerő szoftvereire. Többet kellett a rosszul felismert szöveggel dolgozni, mint amennyi idő lett volna eleve begépelni az egészet. Mára nagyot fordult a világ, szinte bármelyik telefonnak lehet (akár magyarul is) e-mailt, sms-t diktálni, és hiba nélkül kapjuk meg az írott verziót. Ennél is tovább megyünk, hiszen a hangszintetizátor alkalmazások is elég viccesek voltak akár csak pár éve. csakhogy eltelt pár év. A Sound of text (IDE KATTINTVA található) a Google szövegfelismerő rendszerét használja, amelynek segítségével bármilyen szöveget beírhatunk (miután pl. angolból kiválasztottuk a számunkra megfelelő akcentust), és ezt ki is mondathatjuk a géppel. A legszebb azonban mégis az, hogy mp3 fájlokat csinál a Text os sound nekünk, amelyeket le is tölthetünk, ha tetszett, amit hallottunk. És igen, működik magyarul is, érdemes kipróbálni :)

    Bővebben...

  • Clyp - hangfelvétel egyszerűen

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    clyp Egyre egyszerűbben, jobban, hatékonyabban hozhatunk létre tartalmat online. Ez a trend kedvező, hiszen sokkal kevésbé vagyunk a technológia kiszolgáltatott rabjai, viszont egyre szabadabban szárnyalhat kreativitásunk. Ennek egy remek példája a Clyp (ITT TALÁLHATÓ ), amely segítségével hangfelvételeket készíthetünk és oszthatunk meg villámgyorsan, akár csak úgy, hogy egyetlen kattintással elindítunk egy hangvelvevőt, akár úgy, hogy feltöltjük a gépünkön található audiófájlt. A feltöltött anyaghoz egy linket kapunk, amelyet már szabadon megoszthatunk bárkivel. Ennél egyszerűbb csak az lehet, ha tudjuk, hogy a gépünkön hol van beépített hangfelvevő - mert hogy olyan is van, csak kevesen tudnak róla. A lapozás után elárulom azt is, hogy hol :)

    Bővebben...