• Egy átlagos amerikai átlagos napja

    Oktatóvideók - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Éppen a 'napi rutin' témakörben kerestem valami érdekes anyagot, és akkor akadtam ebbe a remek statisztikába, vagyis inkább inforgrafikába. Azt próbáltam hitelesen elmesélni a gyerekeknek, hogy mivel is töltik tipikusan a felnőttek Amerikában a napjaikat. IDE KATTINTVA találtam a grafikát, amely nagyon jól, szépen és diákok számára is könnyen értelmezhetően meséli el, hogy mi mindenre is van ideje egy átlagos amerikainak. A képet a lapozás utánis lehet kisebb méretben nézegetni. Vannak benne (számomra) meglepő adatok: pl. átlagosan csak 5.45 órát dolgoznak, és csak 0.09 órát töltenek telefonálással, e-mailezéssel. Viszont 0.19 órát órát tölt továbbképzéssel, tanulással. Hmm ....

    Bővebben...

  • Tinédzserek a fejlett és a fejlődő világban (B2)

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag egy 5 perces videó segítségével hasonlítja össze a nyugati világ, illetve a fejlődő országok tinédzsereinek az életét. Nem is enyhéz propaganda-ízű, de azért nagyon érdekes a videó. Vajon hat ez valakire? Nézd meg, döntsd el, és írd meg!

    Bővebben...

  • BAVA - Have you ever been homesick 3?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Have you ever been homesick 3?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Have you ever been homesick 2?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Have you ever been homesick 2?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Are some parts of your hometown more dangerous than others 2?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Are some parts of your hometown more dangerous than others 2?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What things in your home couldn't you live without?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What things in your home couldn't you live without?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Where would your dream home be?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Where would your dream home be?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What would you change in your present home?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What would you change in your present home?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - What would you change in your present hometown?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What would you change in your present hometown?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • BAVA - Are parts of your hometown considered dangerous?

    Angolos ötletek - 13 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Are parts of your hometown considered dangerous?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...