• Képregények készítése pár kattintással

    Tippek, trükkök - 5 hónapja

    Írta: Prievara Tibor

    Jó játék a képregény olvasgatása, de még jobb, ha saját magunk tudunk képregényeket készíteni. A rossz hír az, hogy ehhez némi rajztehetség is szükséges, ami e sorok íróját kizárta a képregényt készítők sorából. Egészen idáig! A lapozás után azt mutatjuk meg, hogy válhat mindenki kreatív képregény-készítővé. Angolórán kiváló, de bárhol használható, ha az a cél, hogy izgalmas vizuális tartalmakat hozzanak létre a diákjaink.

    Bővebben...

  • Infografika, képregény Powerpointból

    Tippek, trükkök - 7 éve

    Írta: Nádori Gergely

    kepPár napja kérdezte valaki, hogy milyen képregény készítő alkalmazást ajánlanék neki. Természetesen rögtön beugrott nagyon sok, amikkel megadott panelekből és megadott karakterekkel lehet gyorsan jópofa képregényeket csinálni. A gond az volt, hogy neki olyan kellett volna, ahol a karaktereiket is maguknak készíthetik el. Javasoltam a Powerpoint használatát és nem csak viccből. Eszembe jutott ugyanis, hogy tavaly egy remek makedón tanárnő Maria Petreska bemutatta, hogy ő hogyan készít infografikákat ezzel a programmal. Nagyon ötletesen és nagyon egyszerűen is. Szerencsére most közreadott egy Sway bemutatót, amiben mindenki láthatja, hogyan is lehet ilyeneket csinálni, sőt még oktatóvideókat is talál hozzá. Itt mutatjuk, miről van szó:

    Bővebben...

  • Versek képregényben

    Magyaros ötletek - 7 éve

    Írta: Nádori Gergely

    walesi bardokKi gondolná, hogy a Nyugdíjasok Szövetsége készít olyan anyagot, amit remekül lehet felhasználni a tanításban. A Életben maradnának című oldalt (IDE KATTINTVA) pedig remekül lehet felhasználni az órán is. Az oldal apropója a tüdőgyulladás világnapja és öt olyan költő versét dolgozták fel, akik tüdőgyulladásban haltak meg. A feldolgozás formája a képregény, olyan médium, ami nagyon közel áll a mai diákokhoz. Csokonai, Kölcsey, Arany, Ady és Berzsenyi egy-egy klasszikus versét tekinthetjük meg így, az egyiket még meg is hallgathatjuk.

    Bővebben...

  • Gyártsunk Marvel képregényeket

    Internet a tanórán - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    marvel Egymás után jönnek ki a népszerű filmek a Marvel képregények alapján az idén. Talán ezért is érdekes lehet a Marvel saját képregénykészítő oldala, ahol választhatunk háteret, Marvel hősöket és tárgyakat, amelyeket tetszés szerint elrendezhetünk a képregény oldalain. Ezután írhatunk párbeszédeket, illetve szöveget is illeszthetünk a képekhez. Végül hangeffektusok között tallózva alakíthatjuk ki a végső komplex audiovizuális élményt. Tényleg nagyon egyszerű, és még szerzői jogot sem sértünk, hiszen a Marvel maga készítette a játékot. Végül mindez IDE KATTINTVA ki is próbálható.

    Bővebben...

  • Storyboard That! - képregénykészítő

    Nyelvoktatás - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    storyboard that Izgalmas, használható, szép alkalmazás a Storyboard That! (ITT TALÁLHATÓ), amely segítségével pillanatok alatt tudunk meglepően érdekes, jól használható történeteket készíteni három kockában. Természetesen bármilyen hosszú lehet a történet, de a három kockás mindig ingyenes marad. Én ezt csináltam: nem a főoldalon, hanem az IDE KATTINTVA elérhető 'próbaterepen' dolgoztam, megcsináltam a 3 kockás képregényt, majd a Windows "Képmetsző" nevű kis alkalmazásával (ha valaki nem ismerné, és nem tudná, hogy valószínűleg az ő gépén is van ilyen, az KATTINTSON IDE kivágtam és elmentettem. Így bármennyit lehet készíteni. Képleíráshoz, történetmeséléshez stb. kiválóan alkalmas.

    Bővebben...