• Interaktív tábla helyett

    Interaktív tábla ötletek - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    pixiclipHa éppen nincs szoftver az interaktív táblához, vagy esetleg még interaktív tábla sincs, ha gyorsan kell valamilyen interaktív tananyagot készíteni, jó választás lehet a PixiClip (IDE KATTINTVA). Az oldalon találunk egy vásznat, amire rajzolhatunk, gépelhetünk, képeket tölthetünk fel. Közben rögzíthetjük a hangot vagy akár a webkamera képét is. Így egyfelől rajzolhatunk könnyen a képernyőre, másfelől pedig, mivel a rendszer mindezt rögzíti is, tulajdonképpen egy e-tananyagot is készíthetünk. Az elkészült felvétel azután könnyedén megosztható.

    Bővebben...

  • ED puzzle - játék videókkal

    Internet a tanórán - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    edpuzzle Egyszerűen használható, és érdekes oldal az ED puzzle IDE KATTINTVA érhető el, amely két lépésben elémagyarázhatóan működik: első lépésként válasszunk egy videót, amit az oldalon villámgyorsan szétvagdoshatunk. Ezután a videóba beilleszthetünk kérdéseket, így összeállnak nagyon egyszerű tananyagok videók alapján. Ezeket megoszthatjuk egy általunk létrehozott osztállyal, amelynek a haladását szépen nyomon tudjuk követni. Ha valaki a kifordított osztályterem koncepciójában nagyon hisz, és hajlandó 30 percet egy tananyag összeállításával tölteni, illetve vagy az iskolájában, vagy a diákoknak otthon van internetelérése, az ED puzzle ideális eszköz lehet. Fura, de az oldal szerint nincs fizetős része, azaz korlátlan csoportnak készíthetünk korlátlan mennyiségű anyagot - legalábbis tanárként és egyelőre.

    Bővebben...

  • Mi ez az új pedagógia, amiről egyfolytában beszélünk?

    21. századi tanár - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    http://www.kurtsoeser.at/wp-content/uploads/2012/07/msiee.pngKorábban is hírt adtunk mr arról, hogy ebben az évben kicsit megváltozott formában jelentkezik a Microsoft Innovatív Pedagógus Program, az egyes témákat nem webináriumokon járjuk körbe, hanem bármikor és bárhonnan elérhető Office Mixekben, így mindenki akkor hallgathatja meg az előadást, amikor éppen kedve és alkalma van rá. A webináriumokat is megtartjuk természetesen, de ezek most a kérdések megválaszolásának, a közös problémafelvetéseknek a helyei lesznek. A programra ITT LEHET JELENTKEZNI.

    A korábbi Peagógiai Svédasztalról megszokott formák is megmaradnak természetesen: a jelenléti képpzásek, TeachMeetek, konferenciák. Új elem az IKT Gyorsszervíz, bárkinek adunk tanácsot, hogy milyen IKT eszközt vigyen be akár a holnapi órájára. Az első anyagot pedig bárki megnézheti itt:

    Bővebben...

  • Oktatóvideót mindennél egyszerűbben - Office Snip

    Internet a tanórán - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    office snipAz oktatóvideók láthatóan egyre nagyobb szerephez jutnak a 21. századi tanulásban és tanításban, a technikai fejlődés egyik leglátványosabb hatása, hogy a szöveg felől egyre inkább a videó lesz az elsődleges médium, amivel taníthatunk. Egyszerű, rövid kis videók készítését segíti az Office Snip (INNEN TÖLTHETŐ LE) is ami a korábban már bemutatott Office Mix kistestvére. Segítségével kivághatunk egy képet a képernyőről, amihez azután kommentárt fűzhetünk, vagy rajzolhatunk is hozzá. Ha akarunk, akkor persze akár egy fehér táblával is kezdhetünk, vagy rögzíthetünk videót a webkameránkkal is. Az egész nagyon gyors, nem kell hozzá semmiféle regisztráció, semmiféle bejelentkezés, gyorsan, megbízhatóan működik. Az eredmény egy mp4 fájl, amit feltölthetünk a YouTube-ra, vagy megoszthatunk a Snipen keresztül is.

    Bővebben...

  • Látványos infografika a kifordított osztályteremről

    21. századi tanár - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    vismeEredetileg a Visme nevű oldalt szerettem volna bemutatni (ITT TALÁLHATÓ), amivel látványos infografikákat, animált oldalakat készíthetünk könnyedén. Az oldal használata elég könnyű, rá lehet jönni mindenre. Az ingyenes lehetőségek között is sok ikon és kép van és magunk készíthetünk diagramokat is. az egyes elemeket animálhatjuk is, igazán látványossá téve a grafikánkat. Úgy gondoltam a legjobb lesz, ha az oldal bemutatásához magam is készítek egy infografikát, így született az alább látható, ami a kifordított osztályterem működését mutatja be.

    Bővebben...