• Ekréta Digitális Kollaborációs Tér - de hol a kollaboráció?

    Vezércikk - 3 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Itt van, a miénk, használható, működik! NEm más, mint az Ekréta legújabb fejlesztése a Digitális Kollaborációs Tér! A neve közösen szervezhető projektmunkákat (csoportokba rendelhető diákokkal), online kiosztható, szintén együtt szerkeszthető jegyzetelő felületet, videó cset alkalmazást, breakout room-okat sejtet, hiszen ezek lennének a digitális kollaboráció ismert eszközei. Miután több cikk megjelent, felmentem én az Ekréta felületére, és izgatottan vetettem bele magam a DKT funkcióinak feltérképezésébe. Öt perccel később kicsit értetlenül zártam be a böngészőt. Hogy miért, azt alább megpróbálom érthetően összefoglalni.

    Bővebben...

  • Élet a Moodle után

    Letölthető anyagok - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    moodleHazánkban a Moodle a legelterjedtebb LMS (tanulásszervező rendszer). Az LMS olyan rendszer, amiben csoportok hozhatók létre, feladatok adhatók és tananyagok adhatók ki, ami lehetőséget ad a tanárok és a diákok kommunikációjára. Az LMS lehet egy élő kurzus kiegészítője, de bonyolódhat rajta e-kurzus vagy kevert kurzus is. A Moodle ingyenes rendszer, aminek az iskolai szerveren kell futnia, tehát egy jobb rendszergazda azért kell hozzá, vannak azonban olyan LMS-ek, amik a felhőben dolgoznak és nem kell az igazgatásukhoz komoly szakértelem. Ugyan bemutatandó rendszerek többsége angol nyelvű, mégis érdemes megnézni őket, nagyobb diákoktól már elvárható az a minimális angoltudás, ami kell hozzájuk és arra pedig mindenképpen érdemes megismerkedni velük, hogy lássuk, merre tart a világ.

    Bővebben...

  • Játékkészítő és tanulásszervező rendszer

    Internet a tanórán - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    zondleA játékosítást sokan sokféleképpen értelmezik, az egyik ilyen értelmezés, hogy a tanulást csomagoljuk valahogy játékokba. Ezek a játékok gyakran egy kaptafára készülnek, memory, párosító néha meg a hagyományos többszörös választásos tesztek valamilyen játékosabb körítéssel. Nem tud sokkal többet a Zondle nevű oldal sem (ITT TALÁLHATÓ), de azt megbízhatóan és jól csinálja. Sokféle játékot állíthatunk össze az oldalon, ami ráadásul a magyar ékezetekkel is megbirkózik. Az egyes játékokat az általunk megadott kérdésekből érhetjük el a játékokat.

    Bővebben...