• BAVA - Are you connected to the Internet?

  Angolos ötletek - 7 éve

  Írta: Prievara Tibor

  Ahogy ígértük, mától végképp elindul a BAVA (Beszélt Angol Videó Archívum), ahol nyelvtanulók számára készült rövid (átlagosan 1 perces) videókat találhatnak tanulók, tanárok, vizsgára készülők, vagy éppen holnap vizsgázók. Minden nap egy-egy anyanyelvi beszélő fog egy kérdésre válaszolni - ma éppen arra, hogy 'Are you connected to the Internet?'. Lapozás után ott lapul a mai videó! Enjoy!

  Bővebben...

 • Tudnál élni nélküle? (SEVA 2 - B1)

  Angolos ötletek - 8 éve

  Írta: Prievara Tibor

  Újabb fejezetében a Spoken English Video Archive most egy középkorú amerikai hölgyet kérdezett meg arról, hogy milyen dolgok nélkül nem tudná elképzelni az életét. És ő elmondja. Hasznos mindennapi, beszélt angol, interaktív feladatok ... meg aztán hátha ezt kérdezik a vizsgán :)

  Bővebben...

 • Összekeverhető szavak (C1+)

  Angolos ötletek - 8 éve

  Írta: Prievara Tibor

  A kvíz könnyen öszszekeverhető szavak használatában segít eligazodni. Összesen 17 tesztkérdés található a tananyagban, mindegyikhez megoldás, valamint külön magyarázat is tartozik. Az interaktív formátum mellett handout-ként is letölthető a feladatlap.

  Bővebben...

 • Globalizáció - problémák és megoldások (videó)

  Angolos ötletek - 8 éve

  Írta: Prievara Tibor

  A tananyag 9 rövid videó részlet segítségével igyekszik bemutatni a globalizáció néhány buktatóját, illetve különböző lehetőségeket, megoldási javaslatokat ütköztetve hívja fel a figyelmet a jelen, és a jövő gondjaira. Például létezik olyan autó, amely kevesebb energiát fogyaszt, mint egy jelenlegi autó légkondicionálója - de vajon lehet-e ez a megoldás?

  Bővebben...

 • Házasság parancsszóra? (videó + vita)

  Angolos ötletek - 8 éve

  Írta: Prievara Tibor

  Vajon mi a jó házasság titka? A válasz erre a kérdésre a modern nyugati világban általában a 'szerelem', 'megértés', 'harmónia' stb. A világ más tájain azonban nem így csinálják, hanem a szülők döntenek. Megalázó! Megalázó? Érdekes vita a TanárBlogon, videóval, érvekkel. Mi van, ha nem nekünk van igazunk?

  Bővebben...

 • Hibavadász - interaktív angol játék

  Angolos ötletek - 9 éve

  Írta: Prievara Tibor

  Vagyis magyar fejlesztés, de angolul tanulóknak szól. A lényeg annyi, hogy minden mondatban található egy-egy plusz szó, amely miatt a mondat nyelvtanilag helytelen. Ezt a szót kell megkeresni és rákattintani. FCE nyelvvizsgára, valamint emelt szintű érettségire készülőknek kiváló, de bárkinek hasznos lehet, aki középfok környékén tart.Ide nem illesztjük be, de a TanárBlog oldalán szabadon játszhat vele mindenki (IDE KATTINTVA), amíg csak bírja.