• Ötletcunami

    Tippek, trükkök - 7 éve

    Írta: Nádori Gergely

    htcA szeptember 26-i Hack the Classroom világkonferencia egyik izgalmas része volt, hogy apró ötleteket, trükköket, hackeket gyűjtöttek össze a világ minden tájáról. Olyan apró ötletekről van szó, amik nagyban megkönnyíthetik a tanítást, amik valamilyen IKT eszköz kreatív felhasználását teszik lehetővé. A tanárok az ötleteiket 1 perces videókban mutatják be és érdemes IDE KATTINTVA böngészni a benyújtottak között.

    Bővebben...

  • Office Mix - készítsünk e-learning anyagokat a Powerpoint-ban

    Oktatóvideók - 10 éve

    Írta: Prievara Tibor

    office mix Már korábban is írtunk az Office Mix nevű zseniális, ingyenes Powerpoint kiegészítőről. Mostanra tovább fokozódott a helyzet, és az Office Mix stabil, jól használható alkalmazássá vált valóban. Külön előnye, hogy nem akar túl sok mindent összezsúfolni, hanem 3-4 jól értelmezhető, biztonságosan működő elemet építettek bele a Microsoft fejlesztői. Lehet magyarázni (webkamerával felvenni magunkat, amint ezt tesszük) egy virtuális interaktív táblára írni, lehet képernyőképet és képernyővideót készíteni, emellett lehetőség nyílik interaktív feladatok integrálására is. Elmondani mindezt pontosan nehéz, és leírni még nehezebb, ezért egy bemutató videót készítettünk, amely segít az Office Mix használatának az elsajátításában (összesen 7 perces a videó, és van, amit még így is túlmagyarázok, szóval érdemes 5 percet rászánni, hogy izgalmas, interaktív e-learning anyagokat tudjunk készíteni. Az Office Mix kiegészítő INNEN TÖLHETŐ LE, a videó bemutató pedig ITT TEKINTHETŐ MEG

    Bővebben...

  • Office Mix verseny

    Hírek - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    https://www.mixathon.org/renderingassets/images/box02.jpgSokat és sokszor lelkendeztünk már az Office Mixről, ez az a Powerpoint kiegészítő, amivel egy egyszerű diasor is interaktív előadássá varázsolható. ITT található róla egy részletes bemutató. Most a Microsoft versenyt hirdet Office Mixben készült oktatási anyagoknak. Az elbírálás szempontjai a már sokszor emlegetett 21. századi tanulási képességek (ITT VAN leírás róla, ITT a tanulói képességekről). A versenyben nem kell mást tenni, mint nevezni a saját Office Mix oldalra feltöltött Mixünket, akár a régebbi ppt-ket is könnyen interaktivizálhatjuk! Részletek a Bővebben... után.

    Bővebben...

  • 5 nyom Office Mixben

    Internet a tanórán - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    kézÍrtunk korábban az 5 nyom nevű oldalról, ahol videókon elhangzó 5 nyomból kell kitalálni, hogy milyen helyszínről van szó (ITT). Már abban a cikkben is szó volt arról, hogy az Office Mix kifejezetten alkalmas lehet arra, hogy ilyen feladatokat készítsen az ember vele. Ezt bizonyítandó el is készítettem a fiammal egy ilyet, ami a Bővebben után található. Ugyanitt van egy minta ppt is, amit felhasználva bárki csinálhat ilyen feladványt. Ha készítetek ilyet, küldjétek el nekünk a linket, így nagyszerű közös gyűjteményünk lehet az ország érdekes helyeiről!

    Bővebben...

  • 5 nyom

    Internet a tanórán - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    kézAz 5 nyom feladat (5 clue challenge, ITT TALÁLHATÓ) nagyon egyszerű koncepcióra épül, de remekül használható a tanításban. Az oldalon rövid videók találhatók, a feladat, hogy kitaláljuk, hol készültek. A videóban 5 segítséget, öt nyomot kapunk, ennek alapján kell rájönni a megoldásra. Érdemes kivetíteni a videót és minden nyom után megállni, lehetőséget adni a diákoknak, hogy gondolkodjanak, esetleg kutassanak az interneten, majd írják fel a tippüket. Ha pontozni akarunk, adhatunk 5 pontot annak, aki az első nyom után sikeres volt, 4-et annak, aki a második után és így tovább.

    Bővebben...

  • Oktatóvideót mindennél egyszerűbben - Office Snip

    Internet a tanórán - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    office snipAz oktatóvideók láthatóan egyre nagyobb szerephez jutnak a 21. századi tanulásban és tanításban, a technikai fejlődés egyik leglátványosabb hatása, hogy a szöveg felől egyre inkább a videó lesz az elsődleges médium, amivel taníthatunk. Egyszerű, rövid kis videók készítését segíti az Office Snip (INNEN TÖLTHETŐ LE) is ami a korábban már bemutatott Office Mix kistestvére. Segítségével kivághatunk egy képet a képernyőről, amihez azután kommentárt fűzhetünk, vagy rajzolhatunk is hozzá. Ha akarunk, akkor persze akár egy fehér táblával is kezdhetünk, vagy rögzíthetünk videót a webkameránkkal is. Az egész nagyon gyors, nem kell hozzá semmiféle regisztráció, semmiféle bejelentkezés, gyorsan, megbízhatóan működik. Az eredmény egy mp4 fájl, amit feltölthetünk a YouTube-ra, vagy megoszthatunk a Snipen keresztül is.

    Bővebben...

  • Office Mixet Moodle-ba

    Hírek - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    ofice mixSokat írtunk már az Ofice Mixről, arról a Powerpoint kiegészítőről, amivel teljes e-learning rendszert építhetünk (ITT). Most egy nagyszerű hírünk van vele kapcsolatban: a legújabb frissítéssel már arra is lehetőségünk van, hogy az elkészült anyagot SCORM csomagként mentsük ki. A SCORM egy e-learning szabvány, amit mindenféle tanulási környezetbe, például Moodle-be is beilleszthetjük. A Moodle-t pedig sok iskola használja, hiszen ingyenes rendszerről van szó.

    Bővebben...

  • 5 ötlet, ahogy az Office Mix megváltoztathatja a tanítást

    Tíz weboldal... - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    office mixTöbbször írtunk már korábban az ingyenes Office Mix bővítményről (például ITT, most adunk öt ötletet ahhoz, hogy mire és miként lehet használni. Az Office Mix nagyon sokban segíthet az új tanítási módszerek alkalmazásában, de egy hagyományos rendszerben is hasznát vehetjük. Lássunk tehát 5 ötletet!

    Bővebben...