• PDF2go - konvertáljunk innen onnan

    Tippek, trükkök - 5 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Állandó probléma, hogy a PDF fájlokat nehezen lehet kezelni. Milyen jó is lenne, ha tudnánk például szétvágni PDF dokumentumokat (pl. egy tananyag végéről levágni a megoldókulcsot :) Erre jó a PDF2go (ITT TALÁLHATÓ), és rengeteg hasznos funkcióval bír. Szét lehet szedni PDF-eket, össze is lehet több fájlt fűzni. Arról nem is beszélve, hogy akár PPT-t is lehet PDF-esíteni, vagy éppen csak sima szövegfájlt is lehet szintén PDF-ből készíteni. Ha szeretnénk, akár a Chrome böngészőnkbe is telepíthetjük az oldalt kiegészítőként. Hasznos, világos, érthető, működik

    Bővebben...

  • YouBlisher - PDF-ből interaktív, lapozható könyvet

    Tippek, trükkök - 8 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A YouBlisher (IDE KATTINTVA található) egy igen egyszerű, mégis - bizonyos szempontból nagyszerű - alkalmazás. Nem tesz mást, mint egyet - az általunk feltöltött (vagy internetről megosztott) PDF fájlokat szép, esztétikus, lapozható könyvvé alakítja. Érdemes a könyvtárban lapozgatni egy kicsit (és itt a lapozgatást is szó szerint kell érteni), a mi könyvünk is olyan lesz. Ha diákmunkákat szeretnénk publikálni, hasznos lehet a YouBlsuher, hiszen megadja a valódi kiadvány illúzióját. És ez fontos lehet a diákoknak. ITT TALÁLHATÓ egy rövid videó, amelyben bemutatjuk a YouBlisher használatát.

    Bővebben...

  • Íme egy ingyenes PDF - Word átalakító ... csak minek?

    Tippek, trükkök - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    formswift Nemrég ajánlotta magát a FormSwift nevű cég, amely egy remek ötletet váltott alkalmazássá (ITT TALÁLHATÓ: a nem szerkeszthető PDF formátumú dokumentumainkat teszi szerkeszthetővé, majd Word formátumban elmenti nekünk. Ez elég csábítóan hangzik, mondjuk az Office 2013-ban a Word már eleve tud ilyet, azaz simán meg tudunk nyitni PDF-eket Word-ként, de ez most mindegy. Górcső alá vettük az oldalt, és azt találtuk, hogy valóban vannak előnyei, de több a hátránya. Először nézzük, hogy mire jó a FormSwift: ha van egy PDF, amiből szeretnénk kiszedni pár mondatot, akkor remek. Van egy 'radír' eszköz, amely valóban jól működik, és tehetünk aláírást is PDF dokumentumokra!. Emellett, ha csak egy-egy szót szeretnénk beleírni, szintén használható. Ja, és nem kell regisztrálni és ingyenes, azért ezt mondjuk el. Másra nem nagyon jó, azt is elmondjuk, hogy miért - a lapozás után.

    Bővebben...