• BAVA - What Internet sites do you check regularly?

  Angolos ötletek - 14 éve

  Írta: Prievara Tibor

  A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''What Internet sites do you check regularly?' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

  Bővebben...

 • BAVA - Are you connected to the Internet?

  Angolos ötletek - 14 éve

  Írta: Prievara Tibor

  Ahogy ígértük, mától végképp elindul a BAVA (Beszélt Angol Videó Archívum), ahol nyelvtanulók számára készült rövid (átlagosan 1 perces) videókat találhatnak tanulók, tanárok, vizsgára készülők, vagy éppen holnap vizsgázók. Minden nap egy-egy anyanyelvi beszélő fog egy kérdésre válaszolni - ma éppen arra, hogy 'Are you connected to the Internet?'. Lapozás után ott lapul a mai videó! Enjoy!

  Bővebben...

 • A számítógép (A1)

  Angolos ötletek - 14 éve

  Írta: Prievara Tibor

  A tananyag szókincse rendkívül összetett: pl. iPod, Internet, download, MSN, hogy csak a legnehezebbeket említsük :) A számítógép az egyik leghálásabb téma kezdőknek, hiszen magyarul is már félig angolul beszélünk róla. Nézzük meg, milyen, ha teljesen angolul! A lapozás után teljes óravázlat található, interaktív multimédiás anyaggal, interaktív táblán, vagy számítógépteremben egyaránt kiválóan használhatóan!

  Bővebben...

 • Az amerikai gazdaság (B2-rajzfilm)

  Angolos ötletek - 14 éve

  Írta: Prievara Tibor

  A tananyag egy rövid rajzfilmet dolgoz fel, amely az amerikai gazdaság helyzetéről szól. Aki érdeklődik a gazdaság iránt, illetve szeretne gazdagabb szókinccsel beszélni, ha szóba kerül a téma, annak kihagyhatatlan az anyag (segítségképpen a legfőbb szakértő, az amerikai elnök beszédeiből találhatunk összevágást a rajzfilm alatt). Picit vicces, picit szomorú. De mindenképpen hasznos!

  Bővebben...