• Premier league interaktívan

    Nyelvoktatás - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    bbc, premier league life Nem szabad hagyni, hogy a TanárBlog jellegű szakmai blogot aljasul behálózza az egyes sportok iránti irracionális rajongás. Azt is tudom, hogy a labdarúgás feltétlenül rezonál pozitívan mindenki szívében manapság. Ezért is gondoltam, hogy távol tartom a labdát kergető eszetlen felnőttek szőtte talmi ragyogást az IKT és a 21. századi pedagógia valódi dicsfényétől. Nos, ez egészen eddig sikerült, azonban a BBC olyan, az angol első osztály történelmét feldolgozó interaktív alkalmazást készített, amely nálam erősebb férfiakat is a nyílt érzelemnyilvánítás szűkülő, sötét alagútjába csalt volna. A neve My premier league life (ITT TALÁLHATÓ), és annyit kell tennünk, hogy kiválasztjuk kedvenc csapatunkat (pl. Arsenal), beírjuk a születési dátumunkat, és megtudhatjuk, hogy e sártekén eltöltött rühes pár évünk hogyan teljesedik ki kedvencünk focitörténelmének napsugaraiban. Aki szereti az angol focit, ettől jobban megszereti; aki nem, az most lesz rajongó.

    Bővebben...

  • BAVA - Do you often eat fast food 2?

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A lapozás után újabb 'BAVA' anyag (azaz Beszélt Angol Videó Archívum) található, amelynek címe ''Do you often eat fast food 2?" ' Fontos, hogy a videók nyersanyagok még leginkább, diákként érdekes/érdemes lehet fülelni, hiszen a BAVA lényege: végy nyelvvizsgán előforduló, unalmas kérdéseket, lepj meg velük gyanútlan anyanyelvi beszélőket, majd tedd közzé az eredményt mindenki okulására. Lapozás után okulás!

    Bővebben...

  • Gyakran feltett kérdések az egészségről - Első rész (A2)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag három, az egészséggel kapcsolatos és gyakran előkerülő kérdést jár körül - szerintünk mindenkine ismerős lesz a problémák többsége. Persze válasszal is szolgálunk, sőt a kvíz sok-sok feladatában még angolozni is lehet! :) Jó mulatást!

    Bővebben...

  • Gyakran feltett kérdések az egészségről - második rész (B1)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag újabb három, az egészséggel kapcsolatos és gyakran előkerülő kérdést jár körül - szerintünk ismét mindenkinek ismerős lesz a problémák többsége. Továbbra is szolgálunk válaszokkal, valamint interaktív feladatokkal a (nemkevés) szókincs begyakorlására.

    Bővebben...

  • Sportok egyetemi szinten (A2)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyagban egy huszonéves diák mesél nekünk arról, milyen lehetőségei vannak egy egyetemistának a sportolásra, ha már nincs többé tornaóra és Cooper-teszt és szekrényugrás, mint a középiskolában. Az egyetemisták sokféle sportot űznek, így sokat lehet itt tanulni :)

    Bővebben...

  • Nyári sportok (A2)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag a hidegfront előtti meleget visszasírva a nyáron is (vagy kifejezetten nyáron) űzhető sportokra koncentrál, valamint a mi gyönyörű magyar tengerünkre... Aki nem tudja, miről van szó, azért nézze meg - aki pedig igen, az meg azért! :)

    Bővebben...

  • Korfball (A2)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag egy Magyarországon még gyerekcipőben járó, de egyre népszerűbb sporttal ismerteti meg a kedves felhasználót a korfball-lal. A leginkább a kosrlabdára emlékeztető sport különlegessége, hogy fiúk-lányok vegyesen játsszák - így a tananyagot is jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

    Bővebben...

  • Nemzeti sportok: Baseball és krikett (A2)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag a kultúrákkal való megismerkedés jegyében két fontos angolos ország kisbetűs kultúrájának egy szeletét mutatja be: Amerika és Anglia nemzeti sportját, a baseball-t és a krikett-et. Jó hír, hogy a részletes szabályoktól eltekintettünk, mert nem akartunk maratoni tananyagot - így maradtak az érdekességek, és soksok sportos kifejezés.

    Bővebben...

  • Egészségügyi biztosítók reklámjai (C1)

    Angolos ötletek - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag 3 rövid TV reklámot tartalmaz, amelyeket szövegértés feladatok, elgondolkodtatónak szánt kérdések és képleírás kísér. Ideális tanórákon a reklámok, vagy az egészség témához kapcsolódóan is.

    Bővebben...

  • A dohányzásról jót és rosszat (B2-középhaladó+)

    Nyelvoktatás - 14 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A tananyag a dohányzás melletti (bizony) és az ellene szóló érveket ütközteti. Érettségizőknek egyenesen kötelező olvasmány, középfokú (esetleg felsőfokú) nyelvvizsgára készülőknek nem kevésbé - de bárkinek ajánlható, aki szeretne tájékozottabban - és érdekesebben - beszélni az 'egészség' témáról. Természetesen teljes az interaktivitás a modulban!

    Bővebben...