• Elsősegélyversenyek

    Hírek - 8 éve

    Írta: Nádori Gergely

    OEVSokaknak lehet ismerős az Országos Elsősegélyismereti Verseny, az OEV. Több mint tíz éve zajlik már, az első fordulók az interneten, a döntők élőben. Olyan témáról van szó, ami méltatlanul kevés figyelmet a klasszikus tanmenetekben, miközben az életben szükséges és a diákokat is érdeklő dolog. A verseny jó alkalom arra, hogy a diákok fejlesszék ezirányú ismereteiket. Az idei évben is lesz verseny, a 7-12. osztályosok IDE KATTINTVA jelentkezhetnek, az 5-6. osztályosok ITT, míg az egészségügyi szakmákat tanulók ITT.

    Bővebben...

  • Anatómia magyarul

    Internet a tanórán - 9 éve

    Írta: Nádori Gergely

    http://anatomia.uw.hu/ora-026/ora-026-u.gifSok különféle oldalt mutattunk mr be, amik az emberi test felépítésével foglalkoztak (pl. ITT, ITT, ITT és ITT vagy éppen ITT). Van köztük 3D-s, ultramodern és pörgő-forgó is, Fodor János oldala (ITT TALÁLHATÓ) egyik sem ezek közül, viszont van egy behozhatatlan előnye: magyarul van. Fodor tanár úr az áoló képzéshez hozta létre eredetileg az oldalát, de nagyon sokan használják olyanok is, akik máshol, más tárgyat tanulnak. Az anyag mélysége túl meg a középiskolai szinten, de még így is remekül használható akár az emelt szintű érettségire készülésben is. A divatjamúlt web dizájn ne rettentsen el senkit, a tartalom teljesen naprakész!

    Bővebben...

  • Gázvezeték- és készülékszerelés

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A tankönyv és a hozzá tartozó elektronikus tananyag az építőipari alapismeretektől kezdve a csövek rögzítése, korrózióvédelme, hőszigetelés témakörén át a vezetékhálózatok felépítését is tárgyalja. Kitér a gázokkal kapcsolatos alapfogalmakra és törvényekre, a gázok égésére, az égéstermék elvezetésének módjára. Ezután a gázmérők működését és felszerelését ismerteti, majd a gázfogyasztó készülékek tartozékait, a háztartási gázkészülékeket és a gázkazánokat mutatja be.

    Külön fejezetet szentel a költségvetés elkészítésének. A tankönyv ábraanyagával, táblázatokkal és a fejezetek végén található ellenőrző kérdésekkel segíti elő az ismeretek megszilárdítását.

    RÉSZLETEK

  • Irányítástechnikai alapismeretek

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A tankönyv a műszaki szakember számára legfontosabb irányítástechnikai ismereteket dolgozza fel. Az irányítástechnika alapfogalmaival (irányítási rendszer, érzékelők, irányítási rendszer jelképes ábrázolása) foglalkozik először a könyv, majd a vezérléssel, a vezérlési vonal felépítésével, valamint a vezérlések fajtáival. Ez után a szabályozás kerül alapszinten bemutatásra. Végül a mechanikus, a pneumatikus és hidraulikus, illetve a villamos vezérlések és szabályozások szerkezeti elemeit, segédenergiáit tárgyalja a tankönyv. Az ismeretek gyakorlását és elmélyítését elektronikus tananyag segíti.

    RÉSZLETEK

  • Gázhegesztés

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A hegesztőszakma elsajátítása és folyamatos művelése komoly erőfeszítéseket kíván. Az elvárásoknak csak az tud megfelelni, aki alaposan és rendszeresen készül, aki elméleti és gyakorlati ismereteit napra készen tartja. Ennek jegyében és szellemében készítették el a szerzők ezt a szakmai tankönyvet, amely tömör, alaposan rendszerezett ismereteivel, bőséges ábraanyagával, a fejezetek végén található ismétlő-ellenőrző kérdésekkel és elektronikus tananyag-melléklettel segíti a fent említett szaktudás megszerzését.

    A tankönyv először a hegesztés alapfogalmait és osztályozását mutatja be, majd részletesen foglalkozik a gázhegesztésnél alkalmazott gázokkal,

    a hegesztés berendezéseivel, illetve a gázhegesztés végrehajtással. Végül a termálszórás és a lángvágás technológiája kerül bemutatásra.

    RÉSZLETEK

  • Ívhegesztés

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A fémfeldolgozás egyik legfontosabb eljárása a kötéstechnológia, ezen belül a hegesztés. Az ipari gyakorlatban a hegesztési eljárások között kiemelt szerepe van az ívhegesztésnek. A tankönyv és a kapcsolódó elektronikus tananyag bemutatja az egyes ívhegesztési eljárások elvét, alkalmazásait. A hegesztési alapfogalmak ismertetése után áttekinti a munkadarabok hegesztéshez való előkészítését, a hegesztő-berendezéseket és eszközöket, a bevont elektródák jellemzőit. Kiemelten foglalkozik a hegesztés biztonságtechnikájával és a környezetvédelemmel.

    RÉSZLETEK

  • Gépipari szakrajz

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A CD 13 db interaktív animációt és 56 tesztkérdést tartal-maz a Gépipari szakrajz tankönyvhöz, a következő témakörökben: vonalfajták, síkmértani szerkesztések, a méretmegadás rajz- es betűjelei, tűrés- és illesztési rendszer.

    RÉSZLETEK

  • Munkavédelem

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A Munkavédelem a gépész szakma csoport számára új modulrendszerű tankönyvhöz készült elektronikus tananyag interaktív animációkat, önellenőrzésre alkalmas tesztkérdéseket, valamint egy ábra- és táblázatgyűjteményt tartalmaz. Ajánljuk a 0110-06 Általános gépészeti munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi feladatok modulhoz.

    RÉSZLETEK

  • TeLL me More V9 Education Online

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    A TeLL me More Education online-t érettségire felkészítő oktatási intézmények és tanulóik számára kínáljuk. Az összes nyelvi szintet tartalmazza. Rugalmasságánál fogva felzárkóztatásra és tehetséggondozásra is alkalmas.

    ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 HÓNAPOS INGYENES PRÓBAHOZZÁFÉRÉST ADUNK.
    Szükséges adatok: név, személyes e-mail cím, nyelv, iskola, tanár vagy diák.
    Küldjék el az erdeklodes@premiere.hu e-mail címre.

    Tartalmilag megegyezik a V9-es online változattal, ugyanakkor rendelkezik a legfrissebb és legteljesebb iskolai helyi hálózati változat, a TeLL me More V7 Education funkcionalitásával is. Jelentős különbség, hogy a diákok, tanárok és adminisztrátorok bárhonnan, így otthonról is hozzáférhetnek a rendszerhez. Szolgáltatásként kínáljuk, ezért nincs szükség helyi telepítésre és rendszerfelügyeletre. A tanári hozzáférés teljes körű betekintést enged a tanulók munkájába, valamint rendelkezik mindazokkal a funkciókkal, amelyek a sikeres online tutoráláshoz szükségesek.

    Nyelvek: angol, német, francia, spanyol és olasz. Szintek: A1-től B2-ig. Az első kettő magyar felülettel, fordításokkal és szótárral, a többi angol, német, stb. változatban áll rendelkezésre.

    A rendszer különböző változatokban már világszerte bizonyított. A magyar közigazgatásban a TeLL me More online-ra alapozva folyt és folyik több ezer dolgozó képzése. Beválási tanulmányát itt olvashatja el: http://www.kszk.gov.hu/data/cms32363/E_learning_alapu_nyelvi_kepzes.pdf

    BŐVEBBEN

  • TeLL me More V7 Education

    Tananyagböngésző - 13 éve

    Írta: Nádori Gergely

    Az iskolai oktatás igényeit figyelembe véve, a TeLL me More V7 Education a diákok szükségleteinek leginkább megfelelő tartalmat és magas technikai színvonalat ötvözi új és továbbfejlesztett tanári eszköztárral. A sokszínű tartalom lehetővé teszi, hogy könnyen integrálják az órai nyelvoktatásba, valamint alkalmas önálló tanulásra is.

    • Összehangoltan fejleszti a 4 készséget
    • Nyelvenként 2000 órányi tananyag 6 kategóriába sorolva: Lecke, Szóbeli, Írásbeli, Nyelvtan, Szókincs és Országismeret Műhely
    • Több mint 10.000 gyakorlat, 37 gyakorlattípus
    • 10.000 szavas hangos szótár, amelynek szavai témák szerint csoportosíthatók. A szóra kattintva közvetlenül elérhető annak fordítása, és ha az ige, a ragozása is. Az összes szöveg fordítása elérhető egy egérkattintással (párbeszédek, videók, nyelvtani magyarázatok, stb.).
    • Beszédfelismerés a párbeszédek összes mondatára, valamint a teljes szókincsre vonatkozóan, értékeléssel, elemzéssel. A beszédfelismerés a program szerves része, a párbeszédek szimulációjánál és több más gyakorlattípusnál a tanuló a beszédet mint természetes kommunikációs csatornáját használja. Ez bizonyítottan hatékony, aktív részvételt igényel a tanuló részéről.

    Bővebben...