• Kérdőívgyártó a Skydrive-on

  Tippek, trükkök - 11 éve

  Írta: Prievara Tibor

  Nagy a verseny az ingyenes tárhelyek szolgáltatói között. Leginkább a Google Drive (Google), a Skydrive (Microsoft) és talán a Dropbox (Dropbox) verseng a felhasználók adataiért. A Google és a Microsoft is gőzerővel fejleszt, hogy lépéselőnybe kerülhessen (ITT írtunk már erről). Eleddig az egyik kétségtelen előnye a Google-nek a Google form, azaz a kérdőívkészítő alkalmazás volt, míg a Skydrive több tárhellyel, illetve többek között az Office ingyenes online verzioójával, valamint a OneNote alkalmazással hasított. Újabb fejlemény a Skydrive-on az Excel survey elindulása, amely segítségével most már a Microsoft oldalán is tudunk kérdőíveket készíteni. Kipróbáltam, egész jól működik, barátságos a felhasználói felülete is, szóval lehet, hogy ismét olyasmit csináltak, ami működik, és még az iskolában is hasznunkra válhat :) Rövid bemutató a lapozás után.

  Bővebben...

 • Flisti - szavazás villámgyorsan

  Tippek, trükkök - 14 éve

  Írta: Prievara Tibor

  A Flisti oldalán nagyon egyszerűen (ráadásul regisztráció nélkül) készíthetünk online szavazást. A kérdésünket beírjuk, majd értelemszerűen a válaszokat, ennyi mindössze a tennivalónk. Ezután kapunk egy linket, amit megoszthatunk másokkal, de ha szeretnénk, a (Share gombra kattintva) saját weboldalunkra, blogunkba is beágyazhatjuk. Hogy néz ki mindez? Nos, a lapozás után megmutatjuk.

  Bővebben...

 • Poll Junkie - szavazás az oldalunkra

  Internet a tanórán - 15 éve

  Írta: Prievara Tibor

  A Poll Junkie (IDE KATTINTVA érhető el) egy regisztráció nélkül, 1 perc alatt megtanulható szavazás-készítő oldal. Nem kell mást tennünk, mint választani egy címet, a szavazás lejáratának a dátumát, majd a kérdést és a lehetséges válaszokat is meg kel adnunk, persze, és már indulhat is a szavazás.

  Bővebben...

 • Vizu - online szavazás: 2 perc alatt

  Internet a tanórán - 15 éve

  Írta: Prievara Tibor

  Ma egy nagyon egyszerű módszert mutatunk be arra, hogy rövid online szavazással tehessük érdekessébbé az oldalunkat (Ning osztálytermünket például, vagy éppen a blogunkat). Az oldal neve egyébként Vizu, ls IDE KATTINTVA érhető el.

  Bővebben...

 • Időpont egyezetetés az interneten át

  Tippek, trükkök - 15 éve

  Írta: Prievara Tibor

  A Meet-O-Matic nagyon egyszerűen használható alkalmazás (IDE KATTINTVA elérhető), nem kell hozzá regisztráció sem. Segítségével többekkel egyeztethetjük valamilyen esemény időpontját, legyen az iskolai esemény, vizsga vagy buli. megadhatjuk a lehetséges időpontokat, majd levélben kérhetjük fel a lehetséges résztvevőket, hogy adják meg, melyik felel meg nekik.

  Bővebben...