• Értékelésről, avagy mi van az osztályzáson túl

    Vezércikk - 4 éve

    Írta: Prievara Tibor

    A pedagógia értékelés központi kérdés - főleg most, hogy a karantén alatt az eddigi értékelési mechanizmusok gyakran csődöt mondtak. Mit lehet tenni? Hogyan tudjuk az értékelés különböző formáit hatékonyan beépíteni a mindennapok pedagógiai gyakorlatába? Erre keressük (és gyakran meg is találjuk) a választ a TanárBlog Akadémia legújabb tananyagában, amely most már a #school webáruházában a már megszokott 1380 Ft-os áron elérhető. A bevételt teljes egészében a TanárBlog fenntartására, üzemeltetési költségeire, és cikkek, valamint további tananyagok elkészítésére fordítjuk. Tanulj egy jót, és tegyél jót! Végül nézzük, mi mindent kínál ez a digitális tananyag:

    Bővebben...

  • Microsoft Innovatív Pedagógus Program 2015. Most jelentkezz!

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    mie2015Indul a Microsoft Innovatív Pedagógus Program új évada, ahol szeretettel várunk új jelentkezőket is. Közel 500 pedagógus vett részt a tavalyi képzésben, idén új szerkezettel, talán még érdekesebb, hasznosabb programokkal várunk mindenkit. A program ingyenes, semmilyen költség nincs. Mit ad nekünk a MIPP? Nos kétheti rendszerességgel Office Mix-ben elkészített előadásokat, tananyagokat küldünk az pedagógia és az IKT érdekes szeleteiről. Ezekről szintén kéthetente webináriumon beszélgetünk. Rengeteg óravázlatot, ötletet igyekszünk megosztani, és idén 'IKT gyorsszervíz' is lesz, azaz bárkinek szívesen ajánlunk, akár a holnapi órájára weboldalakat, eszközöket bármilyen tantárgyból. Tervezünkjelenléti képzéseket és a legújabb, és legérdekesebb alkalmazások használatát is segítünk megtanulni, értékelés, tesztelés, visszajelzés, IKT, megosztás és még ki tudja hány témakörben ebben az évben. Mit kell tenni a jelentkezéshez? Semmi mást, mint 20 mp alatt kitölteni azt a jelentkezési lapot, amely IDE KATTINTVA érhető el.

    Bővebben...

  • Komplex, interaktív, ingyenes 32 modulos IKT képzés!

    Hírek - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    ict Annyi minden van már a TanárBlogon, hogy néha magunk is meglepődünk azon, amit találunk. Talán nem mindenki ismeri még azt a 32 interaktív, egyéni tanulásra kifejlesztett modulból álló továbbképzésünket, amely az IKT általunk fontosnak érzett összes elemét felöleli. Szó van képszerkesztésről, videók órai használatáról, térképekről, digitális osztálytermekről, csillagászatról, fájlmegosztásról, gondolattérképekről, webkettőről, rajzfilmek, képregények készítéséről, zenéről, programozásról és még sok más hasznos, és talán érdekes témáról. A link és egyes fejezetek részletesebb leírása a lapozás után!

    Bővebben...

  • Microsoft Innovatív Pedagógus Program webináriumok - megnyitjuk az archívumot

    Oktatóvideók - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    mipp Újabb szolgáltatással próbálunk a TanárBlogot követő lelkes olvasóinak kedveskedni. Ezúttal a TanárBlog Pedagógiai Svédasztal és a Microsoft PIL Akadémia (most már Microsoft Innovatív Pedagógus Program - azaz MIPP) során felvett webináriumokat lehet visszahallgatni, visszanézni. Vannak többéves anyagok is, de a legfrissebbek is elérhetőek most az oldalon (a link lapozás után azonnal megtalálható) Természetesen a MIPP ennél többet ad sokkal, hiszen már tananyagok is elkészültek, illetve rendszeresen jelentkezünk hírlevéllel, segítünk személyes mentorálás keretében bárkinek, vagy éppen jelenléti képzéseket tartunk olyan iskolákban, intézményekben, ahol legalább egy MIPP-es kolléga található. Hol vannak a részletek, a link a webináriumokhoz, a jelentkezési lap és a többi valóban lényeges információ? Jól sejted, nyájas olvasó, ehhez lapoznod kell a 'Bővebben' utánra. Cserébe ez csak egy mozdulat és mindenhez hozzáférhettek :)

    Bővebben...