• Azonnali visszajelzés - bármilyen íráshoz

    Internet a tanórán - 5 hónapja

    Írta: Prievara Tibor

    Nagyon sok olyan lehetőséget nyújt a digitális világ, amelyek a taníts egyes szegmenseiben kiválóan használhatóak. MOst egy olyan apró kísérlet eredményéről számolunk be, amely segít abban, hogy gyorsan, hatékonyan dolgozzanak a diákjaink, és gyorsabban tudjunk számukra visszajelzést adni. Semmilyen technológiai ismeret nem kell hozzá (vagyis csak minimális), és az eredmény elég lenyűgöző tud lenni. Érdemes kattintani!

    Bővebben...

  • Hogy vagy? - Kösz, jól! Vadonatúj fejlesztés, visszajelzés roppant egyszerűen

    Internet a tanórán - 7 éve

    Írta: Prievara Tibor

    Arra gondoltam, hogy amikor iskolás voltam, tőlem soha senki nem kérdezte meg, hogy hogy vagyok - mármint a tanárok közül. Lehetne ez annak is betudható, hogy csupán engem nem szerettek, de azt láttam, hogy soha, senkitől nem kérdezték meg. Pedig néha szívesen elmondtam volna, hogy ma nem felelnék, mert fáradt vagyok, hogy nehéz volt az előző óra anyaga, vagy egyszerűen majd' meghalok az álmosságtól. Ez inspirált a Kösz, jól! (ITT TALÁLHATÓ ) névre keresztelt alkalmazás fejlesztésére, amely a TanárBlog oktatási szolgáltatáscsomagjának legújabb, üzletileg jól átgondolt, ingyenes eleme :) Ha már egyszer telefon, vagy számítógép van akár a diákok kezében az órán, akárcsak otthon, érdemes belevágni, hiszen annyira egyszerű. Részletes leírás a lapozás után!

    Bővebben...

  • Szavazás, szófelhő, kvíz, ami csak kell

    Internet a tanórán - 7 éve

    Írta: Nádori Gergely

    mentimeterKicsit a Kahoot! és a Socrative vonalán halad a Mentimeter nevű alkalmazás, de még annál is több lehetőséget kínál fel, mint azok. Nem csak kvízeket készíthetünk, hanem akár szófelhőt is, valamivel kapcsolatban, vagy éppen közvélemény-kutatást, nyitott kérdéseket is feltehetünk, de különféle szempontok alapján is osztályozhatunk dolgokat. A dolog nagyon egyszerű, a tanár a mentimeter.com oldalon regisztrál (ingyen) és elkészíti a kvízt, majd miután azt elindítja, kap egy számot. A diákoknak a menti.com oldalon kell bejelentkeznie ezzel számmal és már kezdődhet is a kvíz. Sokrétűbb, mint a Socrative vagy a Kahoot!.

    Bővebben...

  • Answergarden - agyvihar egyszerűen

    Internet a tanórán - 9 éve

    Írta: Prievara Tibor

    answergarden Nagyon egyszerű és jól működő alkalmazás az Answergarden (ITT TALÁLHATÓ segítégével felületet hozhatunk létre közös ötletelésre. Nagyon egyszerű új teret létrehozni, csupán címet kell adnunk neki, még regisztrálni sem kell. Ezután kapunk egy egyedi URL-t, ahol a közös munka történik. Ezen felül megadhatunk négy különböző üzemmódot, lehet limitálni a beérkező válaszokat, megtehetjük, hogy csak moderált bejegyzéseket engedünk csak, vagy éppen a válaszok hosszára tehetünk sapkát. Nagyon érdekes és praktikus alkalmazásnak tűnik.

    Bővebben...