Drámai prezentációk

Internet a tanórás - 2012. május 24.

Írta: Nádori Gergely

Szeretjük vagy sem, valamilyen mértékben minden tanár előadóművész is. Feladatunk, hogy érdekesek, vonzóak, figyelmet felkeltőek legyünk. Egy jó óra remek előadás is lehet egyben, ahol a diákok élvezettel vesznek részt a munkában, mert meggyőztük őket, hogy érdemes. Éppen ezért érdemes kihasználni az új technika adta prezentációs lehetőségeket. Természetesen a technika,  sem helyettesítheti a tanár személyes inspirációját, varázsát, de biztosan erősítheti azt. (Ahogy a mondás tartja: Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok, de a legjobb ma egy veréb meg egy túzok is.) Mindezért lehet érdemes megnézni, hogy milyenek az igazán jó prezentációk.

A remek Sliderocket alkalmazás (erről is írunk hamarosan) egybegyűjtötte az elműlt évtized tíz legjobb prezentációját, hogyan máshogy, mint egy prezentációban (IDE KATTINTVA). Érdemes végig kattingatni, mert nagyon izgalmasak is vannak közötte és sok ötletet lehet szerezni, hogy miként dobhatjuk fel a saját óráinkat is.

Érdekes, hogy bekerült a listába Al Gore filmje a Kellemetlen igazság, egy komikus fellépése, a Pentagon hírhedt spagetti-ábrája (külön érdemes megnézni, ahogy aztán viccet csináltak belőle) és egy videoklip is:

{youtube}FDmPcSWE0WU{/youtube}