Gondolattérkép cetlikkel

Letölthető anyagok - 2010. szeptember 9.

Írta: Nádori Gergely

Izgalmas és érdekes foglalkozás, ha ragasztós cetlikkel készítünk gondolattérképet. AZ adott témához kötődő ötleteit mindenki ilyen cetlikre írhatja fel, majd ezeket csoportosíthatjuk, rakosgathatjuk a falon, ahogy szeretnénk.

Az ingyenes StickySorter (LETÖLTHETŐ INNEN) ugyanezt tudja, csak természetesen az informatika adta lehetőségekkel felturbózva. Apró cetliket helyezhetünk el (akár ezret is), amiket azután szabadon rakosgathatunk, csoportokat készíthetünk, alakíthatjuk a színeket stb.

Külön jó a programban, hogy az elkészített térképeket a sok program által értelmezhető .csv formátumban tárolja, így a térképeket bevihetjük az Excelbe, vagy onnan vett táblázatokat jeleníthetünk meg ebben a formában.

 

Némi kis ügyeskedésre azért szükségünk van ahhoz, hogy ezt a tulajdonságot ki tudjuk használni. Az Excel ugyanis alapban pontosvesszővel választja el a .csv fájlokban az elemek, nekünk viszont vessző kell, érdemes az állományt megnyitni egy szövegszerkesztőben (akár a Jegyzetfüzetben) és egyszerűen végrehajtani a cserét.

A cikkhez mellékelt állomány az itt látható képet eredményezi:

Letölthetők: