Nicenet - egy digitális osztályterem (kezdőknek)

Letölthető anyagok - 2009. július 6.

Írta: Prievara Tibor

A legfontosabb tudnivaló az interenetes anyagokról az, hogy ma már egyáltalán nem kell technikai zseninek lenni ahhoz, hogy egy tanár használja az órán, és az órán kívül!

Minden posztban bemutatunk egy-egy új, érdekes, használható alkalmazást, amit vagy mi, vagy valaki, akit ismerünk, már kipróbált. A mai kiszemeltünk a NICENET nevű digitális online osztályterem. Rengeteg mindent tud, érdemes kipróbálni annka is, aki még soha semmi iyesmivel nem foglalkozott. Hogy mire jó? Többek között üzenhetünk egyesével a diákoknak, d eakár az egész csoportnak, osztálynak is egyszerre, feltehetjük az órai anyagokat (nem lesz többé ‘jaj, elvesztettem a lapot’), a fontosabb időpontokat (nem lesz többé ‘jaj, elfelejtettem készülni’), és még sok egyéb kényelmes, kellemes dolgot.

Azt, hogy a NICENET hogyan működik, egy teljesen interaktív, videóval megtámogatott távoktató anyag segítségével mutatjuk be. Dőlj hátra, kedves kolléga, KATTINTS IDE, és nézd meg, hogy mi mindent tud az oldal. Ígérem, megtanulni 3 percbe telik, a haszna pedig időben, felesleges vitákat kiváltó rövid válaszokban (’feltettem Nicenet-re’) felbecsülhetetlen (megj.: az anyag picit nagyobb, kb. 8 MB, szóval egy pici türelemmel legyetek, ha lassabban töltődik le - köszönöm :)

 

Az anyagban több videó segítségével mutatjuk be, hogy mit lehet a Nicenet oldalán kezdeni … sőt, még egy interaktív kvízt is készítettünk, hogy mindenki ellenőrizhesse a megszerzett tudást.

Igen, minél inkább készülnek az anyagok, annál inkább úgy érzem, hogy a TanárBlog akár egy ingyenes IKT távoktató kurzussá is válhat. Hurrá!