Still tasty - ételek és egészség

Nyelvoktatás - 2009. július 30.

Írta: Prievara Tibor

A Still tasty (IDE KATTINTVA érhető el) oldalán ételekről tájékozódhatunk - sajnos angolul, de mivel a nyelvi információ minimális, akár környezetismeret, vagy biológia órán is kiválóan használható. Röviden: azt tudhatjuk meg, hogy melyik ételt mikor, hogyan, meddig fogyaszthatunk. Lapozás után a szaftos részletek!

 

Vannak az életnek fontos kérdései - például az is, hogy az oliva olaj vajon hosszabb ideig tartható el a hűtőben, mint nem hűtve? Nos, többé nem kell ezeken tépelődnünk, elég felkeresni a Still tasty oldalát és kattintani a megfelelő ételre.

Ha valakinek ez nem lenne elég, akkor tallózhat a rengeteg beérkezett kérdésre adott profi válaszok között (természetesen ehhez már némileg több nyelvtudásra van szükség, hiszen itt már cikkekről van szó).

Felhasználása: mondjuk angol, vagy biológia órán az oldal anyagait hazsnálva könnyen össze lehet állítani egy kérdőívet az érdekesebb adatokból - akár igaz/hamis állításokkal például. Nekem általában nehezen szokott menni az étkezés, ételek tanítására érdekes órákat összeállítani.