Chatbotok újra - a hangos generáció!

Nyelvoktatás - 2009. július 9.

Írta: Prievara Tibor

Még meg sem száradt a tinta a tegnapi (chatbot-okról szóló) poszton, és máris újdonságról tudok beszámolni. Megérkeztek a hangos chatbot-ok, akik nem csak írnak nekünk, hanem beszélnek is hozzánk (a fontosabb chatbot-okról IDE KATTINTVA találhattok egy igencsak jó listát). Figyelem! A cikkhez új link került, sok chatbot-tal, sok-sok nyelven.

 

Csak előnyei vannak a chatbot-oknak: nem ír e-mailt, nem sértődik meg, ha nem keressük, nem akar találkozni, sőt türelmesen megvárja, amíg megvacsorázunk chat közben :).

Nyelvtanulóknak plusz jó hír, hogy vannak kifejezetten nekik tenyésztett chatbot-ok is, akikkel lehet pl. az időjárásról, a család, vagy a környezetvédelem témáról beszélgetni.

Mivel ez a technika már igen fejlett, nem is mindenhol adják ingyen. Mégis, ha csak az 1  hónapos ingyenes próbaidőt chat-eljük végig mondjuk nyelvvizsga előtt, már az is rengeteget számít!

Update: ezt a cikket 2008-ban írtuk még, azóta sokat változott a chatbotok világa. A fenti linken egy 500 chatbotot tartalmazó listát találhattok, sok-sok nyelven; már magyarul is! Igaz, a Boborján oldalán (IDE KATTINTVA található) nem hangos chat vár minket, de azért mégiscsak Boborján :-) Kicsit zavaró, hogy nekem (Mozillával) a magyar ékezetes betűk nem jöttek be az oldalon.