Aviary - online hangszerkesztő

Oktatóvideók - 2009. december 12.

Írta: Prievara Tibor

Az Aviary újabb zseniális alkalmazással jelentkezett, mégmedig a Myna nevű online audió szerkesztő programmal (IDE KATTINTVA található). Nem kell semmit letöltenünk, online dolgozhatunk saját hanganyagainkkal, vagy akár válogathatunk az oldal adatbázisából is.

Az oldal elég bonyolult, ami azt jelenti, hogy lassabban töltődik, néha várni kell 10-15 másodpercet is akár :) Ez akkor lehet csak zavaró, ha nagyon dolgozunk, és mondjuk időre kell befejeznünk a munkát.

Több hangsávban tölthetünk fel saját mp3 hangot, de mikrofonnal is vehetünk fel, valamint egy viszonylag nagy adatbázisból válogathatunk zenéket. Ez a három opció össszesen nagyon sok lehetőséget kínál. A szerkesztés nem annyira egyszerű, de minimális gyakorlással megtanulható. Némi 'előélettel' egy óra alatt meg lehet tanulni az alkalmazás használatát olyan szinten, hogy minőségi munkákat végezhessünk rajta.

Külön kedvesség, hogy az elkészült mixelt hangfájlokat elvihetjük, lementhetjük a saját gépünkre. Ez csak egy lehetőség, természetesen visszatölthetjük az Aviary szerverére is, és akkor ők online tárolják nekünk.

Egy szó mint száz, a Myna láthatóan egy profi, átgondolt online hangszerkesztő eszkz, ajánlom mindenkinek, akinek ilyesmire van szüksége. Aki még jobban szeretné megismerni az oldal lehetőségeit, annak ajánljuk az alábbi (angol nyelvű) hivatalos Myna bemutató videót: